Contact
Welcome to MEIKO.
Please select a country and click "confirm".
The clean solution

Hygiëne op een presenteerblaadje

MEIKO maakt het u makkelijk

Wilt u uw gasten de hoogst mogelijke hygiëne bieden? Wast u uw glazen met een glazenspoelmachine? De MEIKO M-iClean U is compact, snel geïnstalleerd en zorgt in recordtijd voor schitterend schoon en hygiënisch glaswerk. Bovendien hoeft u dankzij de volledig geïntegreerde osmose niet meer te poleren. Zo maakt MEIKO het u heel makkelijk.

Alle maatregelen die u als horecaondernemer moet nemen om verdere verspreiding van het coronavirus te voorkomen zijn u welgekend! Maar hoe schoon is eigenlijk het (bier)glas dat u serveert?

Machinaal wassen is de juiste manier

Het handmatig spoelen van (bier)glazen in een spoelbak met virussen en bacteriën op de loer, volstaat niet en is een gevaar voor de gezondheid. Met een paar keer op en neer bewegen in een spoelbak met koud water en een druppel spoelmiddel, wordt een glas niet goed gereinigd. Dat wordt het alleen met een professionele glazenspoelmachine. Deze zorgt met een juiste combinatie van temperatuur, chemie en dosering, wasdruk en tijd voor een gegarandeerd hygiënisch en schoon resultaat. En machinaal wassen biedt nog veel meer voordelen.

Voordelen voor de gasten

  • Het machinaal wassen van glazen is bewezen hygiënischer. De glazen worden bij een temperatuur van ten minste 65 graden gewassen gedurende minimaal 90 seconden. Virussen en bacteriën worden hierdoor effectief gedesactiveerd, terwijl deze bij vervuild spoelwater nog alle kans hebben. Meer informatie over veilige processen.
  • U heeft geen poleer- of handdoeken meer nodig*, die bovendien ook een bron van ziektekiemen kunnen zijn. De glazen komen schoon, stralend en droog** uit de machine.
  • Het resultaat is veel schoner. Geen vette glazen meer waardoor het bier niet parelt en de schuimkraag inzakt, en ook de lippenstift op het wijnglas is verdwenen.

* Machine uitgerust met GiO-module (omgekeerde Osmose)
** Machine uitgerust met ComfortAir

 Omgekeerde osmose systeem
Omgekeerde osmose - Professionele vaatwastechnologie

Net als bij het volledige demineralisatieproces, produceert een osmose-module vrijwel puur water. Onder druk wordt het water door een membraan gestuurd, waarbij bijna alle ongewenste substanties achterblijven.

 Systeem met omgekeerde osmose - GiO-module
Gio Module omgekeerd osmosesysteem - Vaatwastechnologie

De MEIKO GiO MODULE is in verschillende formaten beschikbaar, als aparte compacte unit of als ingebouwd omgekeerd osmosesysteem.

Voordelen voor de ondernemer

  • Besparing op energie, water, chemie en personeel
  • Minder glasbreuk
  • Geen verbleekte decoraties, krassen en schuurplekken meer
  • Tijdbesparing en u weet wat dat betekent
Handmatig spoelen volstaat niet en kost meer energie, water, chemie en personeel
Handmatig spoelen volstaat niet en kost meer energie, water, chemie en personeel

Misverstanden machinaal wassen

In België bestaan er helaas nog veel misverstanden over het wassen van glazen met een machine. Wij helpen er graag enkele de wereld uit:

De schuimkraag zakt in door chemie
Onjuist. Door gebruik van de juiste chemie en de juiste dosering ontstaan er geen problemen met de schuimkraag. MEIKO heeft daarvoor speciaal ontwikkelde reinigings- en naglansmiddellen. Deze bevatten geen schuimremmers en hebben dus geen negatieve invloed op de schuimkraag. De schuimkraag zakt wel in als de glazen vet zijn. Alleen door de glazen machinaal te reinigen krijgt u ze echt goed schoon.

De glazen komen warm uit de machine
Om de virussen en bacteriën effectief schadeloos te maken, worden de glazen op minimaal 60 graden gewassen. Als het programma na minimaal 90 seconden klaar is, kunt u twee dingen doen:

  1. Het glas de tijd geven om af te koelen door een goede routing te hanteren. Schaf daarvoor voldoende glazen aan.
  2. Kies voor een machine met koudwaternaspoeling. Hierbij worden de glazen met schoon koud water nagespoeld, waardoor ze afkoelen en direct weer inzetbaar zijn

Spoelen met de hand gaat sneller
Onjuist. Met een glazenspoelmachine kunt u 25 glazen reinigen in 90 seconden. Dit aantal haalt u nooit met handmatig spoelen en poleren. 

Een glazenspoelmachine is voor mij onbetaalbaar
Een vaatwasmachine koopt u voor minimaal 10 jaar en bespaart u heel veel energie, water, chemie, glasbreuk en personeelskosten. Graag rekenen wij u voor hoeveel u kunt besparen.

ACTIE: gratis energieterugwinning bij M-iClean glazenspoelmachine

Garandeer uw gasten de hoogst mogelijke hygiëne door uw glazen te wassen met een glazenspoelmachine, bijvoorbeeld de MEIKO M-iClean glazenspoelmachine. Deze premium machine is snel geïnstalleerd, heeft weinig ruimte nodig en zorgt in recordtijd voor schitterend schoon en hygiënisch glaswerk. Bovendien kunt u deze machine uitbreiden met ComfortAir energieterugwinning. En dat betekent: geen dampen in de ruimte, nóg meer energiebesparing en nóg sneller droge glazen!

Bestel uw M-iClean U met osmose vóór 1 augustus 2021. Dan krijgt u de ComfortAir energieterugwinning er gratis bij. En dat betekent: geen dampen, nóg meer energiebesparing en nóg sneller droge glazen!

Neem voor meer informatie contact op met onze accountmanager David Jacobs 0471/424.065 of bel uw dealer