Welcome to MEIKO.
Please select a country and click "confirm".
The clean solution

Wij wassen coronavrij

Profiteer van onze speciale actie

1.5 meter afstand, verplicht sluitingsuur, mondmaskers... Allemaal maatregelen die horecaondernemers moeten nemen om verdere verspreiding van het coronavirus te voorkomen. Maar hoe schoon is eigenlijk het (bier)glas waaruit we drinken? MEIKO wil meehelpen en ervoor zorgen dat de hygiëne van het glaswerk 100 % op orde is!

Het handmatig spoelen van (bier)glazen in een spoelbak met het Covid-19 virus op de loer, volstaat niet meer en is een gevaar voor de gezondheid. Met een paar keer op en neer bewegen in een spoelbak met koud water en een druppel spoelmiddel, is het glas zeker niet coronavrij. Dat wordt het alleen met een professionele glazenspoelmachine. Deze zorgt met een juiste combinatie van temperatuur, chemie en dosering, wasdruk en tijd voor een gegarandeerd hygiënisch en schoon resultaat. En machinaal wassen biedt nog veel meer voordelen.

Voordelen voor de gasten

  • Het machinaal wassen van glazen is bewezen hygiënischer. De glazen worden bij een temperatuur van ten minste 60 graden gewassen gedurende minimaal 90 seconden. Virussen en bacteriën worden hierdoor effectief gedeactiveerd, terwijl deze bij vervuild spoelwater nog alle kans hebben. Meer informatie over veilige processen.
  • U heeft geen poleer- of handdoeken meer nodig*, die bovendien ook een bron van ziektekiemen kunnen zijn. De glazen komen schoon, stralend en droog** uit de machine.
  • Het resultaat is veel schoner. Geen vette glazen meer waardoor het bier niet parelt en de schuimkraag inzakt, en ook de lippenstift op het wijnglas is verdwenen.

* Machine uitgerust met GiO-module (omgekeerde Osmose)
** Machine uitgerust met ComfortAir

 Omgekeerde osmose systeem
Omgekeerde osmose - Professionele vaatwastechnologie

Net als bij het volledige demineralisatieproces, produceert een osmose-module vrijwel puur water. Onder druk wordt het water door een membraan gestuurd, waarbij bijna alle ongewenste substanties achterblijven.

 Systeem met omgekeerde osmose - GiO-module
Gio Module omgekeerd osmosesysteem - Vaatwastechnologie

De MEIKO GiO MODULE is in verschillende formaten beschikbaar, als aparte compacte unit of als ingebouwd omgekeerd osmosesysteem.

Voordelen voor de ondernemer

  • Besparing op energie, water, chemie en personeel
  • Minder glasbreuk
  • Geen verbleekte decoraties, krassen en schuurplekken meer
  • Tijdbesparing en u weet wat dat betekent
Handmatig spoelen volstaat niet en kost meer energie, water, chemie en personeel
Handmatig spoelen volstaat niet en kost meer energie, water, chemie en personeel

Misverstanden machinaal wassen

In België bestaan er helaas nog veel misverstanden. Wij helpen er graag enkele de wereld uit:

De schuimkraag zakt in door chemie
Onjuist. Door gebruik van de juiste chemie en de juiste dosering ontstaan er geen problemen met de schuimkraag. MEIKO heeft daarvoor speciaal ontwikkelde reinigings- en naglansmiddellen. Deze bevatten geen schuimremmers en hebben dus geen negatieve invloed op de schuimkraag. De schuimkraag zakt wel in als de glazen vet zijn. Alleen door de glazen machinaal te reinigen krijgt u ze echt goed schoon.

Speciale MEIKO chemie voor bierglazen
Speciale MEIKO chemie voor bierglazen

De glazen komen warm uit de machine
Om de virussen en bacteriën effectief schadeloos te maken, worden de glazen op minimaal 60 graden gewassen. Als het programma na minimaal 90 seconden klaar is, kunt u twee dingen doen:

  1. Het glas de tijd geven om af te koelen door een goede routing te hanteren. Schaf daarvoor voldoende glazen aan.
  2. Kies voor een machine met koudwaternaspoeling. Hierbij worden de glazen met schoon koud water nagespoeld, waardoor ze afkoelen en direct weer inzetbaar zijn

Spoelen met de hand gaat sneller
Onjuist. Met een glazenspoelmachine kun je 25 glazen reinigen in 90 seconden. Dit aantal haal je nooit met handmatig spoelen en poleren. 

Een glazenspoelmachine is voor mij onbetaalbaar
Een vaatwasmachine koopt u voor minimaal 10 jaar en bespaart u heel veel energie, water, chemie, glasbreuk en personeelskosten. Graag rekenen wij u voor hoeveel u kunt besparen.

Actie: gratis energieterugwinning bij M-iClean glazenspoelmachine met GiO-module

Garandeer uw gasten de hoogst mogelijke hygiëne en bestel vandaag nog een MEIKO M-iClean glazenspoelmachine. Deze premium machine is snel geïnstalleerd, heeft weinig ruimte nodig en zorgt in recordtijd voor schitterend schoon en hygiënisch glaswerk.

Bestelt u vóór 1 september, dan krijgt u de ComfortAir energieterugwinning er gratis bij. En dat betekent: geen dampen in de ruimte, nóg meer energiebesparing en nóg sneller droge glazen!

Neem voor meer informatie en direct bestellen contact met ons op via 078 150 279 of bel uw dealer