Welcome to MEIKO.
Please select a country and click "confirm".
The clean solution

Dag wegwerpservies

Herbruikbare bekers en herbruikbaar servies hygiënisch schoon wassen

Scoor met herbruikbare bekers van hard plastic en herbruikbaar servies bij de consument.Steeds meer (non-food)cateraars, gastronomen en logistieke dienstverleners op het gebied van hergebruik bieden hun klanten duurzame oplossingen aan. MEIKO ondersteunt herbruikbare oplossingen voor de horecabranche overal waar ze worden gebruikt: in het stadion, op een festivalterrein of onderweg.

 

Lees in het whitepaper hoe u plastic afval kunt voorkomen en leer van drie best practice-voorbeelden uit de branche:

Inhoud:

  • Plastic afval: cijfers en feiten
  • Alternatieven voor wegwerpplastic
  • Succesmodel “Herbruikbaar wassen”
  • Drie best practice-voorbeelden uit Duitsland, Nederland en Oostenrijk

Download het whitepaper nu!

Hergebruik is zinvol

150 miljoen plastic drijft in zee. Consumenten willen dat er iets verandert. Minstens 80 procent staat kritisch tegenover het gebruik van wegwerpplastic. De politiek reageert en legt steeds meer beperkingen op. Vanaf 2021 geldt er in de EU een verbod op bepaalde plastic wegwerpartikelen zoals rietjes, servies, bestek en wattenstaafjes.

Bent u op zoek naar een alternatief voor wegwerpservies of bamboebekers met melamine? Ga dan voor herbruikbaar servies van duurzaam hard plastic of het oude vertrouwde koffiekopje van porselein. In combinatie met de intelligente vaatwastechniek van MEIKO biedt herbruikbaar servies u een ecologisch duurzame oplossing, die zich ook nog eens economisch uitbetaalt. Daarmee zijn ook deze ondernemers uit de horecabranche het eens:

“Koffie meenemen in een plastic beker is not done”

Michael Andresen, oprichter en eigenaar van cup&more – Andresen Mehrweglogistik, Noord-Duitsland

“Wij willen de levenscyclus van bekers verlengen en onze klanten helpen hun doelen op het gebied van duurzaamheid te bereiken. Trouwens, niet alleen onze klanten, maar ook de klanten van onze klanten.”

Mirza van Meerwijk mede-oprichter en mede-eigenaar van CupStack, Nederland

Schone oplossingen voor:

  • dienstverleners op het gebied van herbruikbare logistiek,
  • cateringbedrijven en gastronomen,
  • iedereen die voor herbruikbaar servies gaat i.p.v. voor wegwerp.

Consumenten willen dat er iets verandert

80 procent van de consumenten staat kritisch tegenover het gebruik van wegwerpplastic. Met name de jonge generatie eist onmiddellijk maatregelen om te zorgen voor een leefbare toekomst voor zichzelf en de volgende generatie. In dit whitepaper wordt uitgelegd hoe u daarbij kunt helpen met de overgang van wegwerpbekers naar herbruikbare bekers.

Download nu het whitepaper