Contact
Welcome to MEIKO.
Please select a country and click "confirm".
The clean solution

Bakkerij Beckmann

De vaatwastechniek van MEIKO levert een bijdrage aan het milieumanagement van de firma Beckmann!

Een moderne uitrusting, vooral op het gebied van vaatwastechniek, levert een bijdrage aan het milieumanagement van de firma Beckmann. In elk filiaal worden de intelligente spoelmachines van MEIKO ingezet. Met name in de vlaggenschip-winkel „Backkultur & Kaffeezeit“ wordt de universele spoelmachine DV 125.2 met warmteterugwinning van MEIKO onderworpen aan extreme belastingen.

Tijdens de dagelijkse openingstijden van 6:00 tot 19:00 uur en op zondagen van 7:00 tot 17:00 uur loopt deze machine continu en reinigt het spoelgoed met een cyclustijd van slechts vier minuten. De opslagcapaciteit voor het vaatwerk is krap bemeten, waardoor het vaatwerk snel weer schoon ter beschikking moet zijn.

De kapspoelmachine past in de kleinste ruimtes en is uiterst eenvoudig te bedienen.

„De korven met vuil vaatgoed kunnen heel eenvoudig in de spoelmachine worden geschoven, en na het reinigingsproces net zo gemakkelijk weer worden uitgeruimd“, zegt medewerkster Manuela George, die met name de ergonomische bedienhoogte van de doorschuifmachine prijst.

Bovendien levert de spoelmachine een positieve bijdrage aan het ruimteklimaat. Na elke spoelcyclus wordt de warmte van de hete damp doelgericht via een warmteterugwinning toegevoerd aan de waterkringloop.

„Door dit pluspunt is de benodigde elektrische aansluitwaarde tot twaalf procent kleiner, waardoor we aanmerkelijk besparen op energiekosten“, legt Marcus Beckmann uit.

Als vierde generatie leiden Saskia en Marcus Beckmann de grootste bakkerij in het Uslarer Land. Met drie filialen liggen zij op succeskoers, en een volgend filiaal is gepland. Hun nieuwste vlaggenschip is het winkelbedrijf „Backkultur & Kaffeezeit“, een bakkerij-gastronomisch hoogtepunt in de regio. Kwaliteit en veelzijdigheid bij bakkerij- en banketbakkerijproducten zijn veelgevraagde eigenschappen. „Op elk gebied hebben wij ons verder ontwikkeld en zelfs trends gezet“, aldus Marcus Beckmann, die het grootste belang hecht aan energiezuinigheid en het behoud van natuurlijke hulpbronnen.