0
Winkelwagentje
Contact
The clean solution

Kreative GV

MEIKO vaatwastechniek ondersteunt Kreative Gemeinschaftsverpflegung

Creative GV bijkeuken Page Hero

Drie keukens voor kinderdagverblijven, basisscholen en balletschool en de nieuw opgerichte onderneming "Vivention Food & Events": met een brede oriëntatie zet de cateringspecialist "Kreative Gemeinschaftsverpflegung"  in Hamburg en omgeving duurzame accenten.

Kreative GV: vers, gezond en krachtig

De directe en mobiele catering alsmede een innovatieve partyservice staan op de agenda van direct Rainer Bothe, die met zijn innovatieve cateringbedrijf 'Kreative GV' ingezet heeft op uitbreiding.

Een van de zwaartepunten is de verzorging van kinderen in kinderdagverblijven en basisscholen, die verse producten uit zoveel mogelijk biologische en duurzame teelt krijgen. "Circa 80 procent van de verwerkte levensmiddelen zijn afkomstig uit biologische teelt", benadrukt keukenchef Thorsten Fröling, "wij komen tegemoet aan de wens van vele ouders".

Rond 6500 maaltijden worden dagelijks in drie keukens – een schoolkeuken in Halstenbek, de keuken in het balletcentrum Hamburg – John Neumeier – en de grote productiekeuken "Landwehr 11-13" geproduceerd, uitgedeeld en/of via mobiele catering aan 56 kinderdagverblijven en 10 basisscholen geleverd.

Kinderen eten altijd. De verzorging van deze doelgroep is een  betrouwbare variabele in productie en calculatie. Afgezien van de dagelijks circa 120 geproduceerde en verdeelde maaltijden van de balletschool, worden van daar uit nog eens 600 porties aan dankbare mini-afnemers geleverd. Rond 200 maaltijden daarvan voldoen aan speciale dieetwensen.

"Dat is een belangrijk onderdeel van onze dienstverlening", zegt Rainer Bothe, "met een specialisatie in de bereiding van maaltijden voor kinderen met voedselallergieën hebben wij ons gepositioneerd."
Daarnaast produceert de keuken van de school in Halstenbek ongeveer 1000 maaltijden per dag, rond tweederde daarvaan gaat als mobiele catering naar twee verdere basisscholen.

Het volledige productie- en distributiesysteem is gebaseerd op een verfijnde logistiek, waarvan de lijnen ook samenkomen in de grote productie- en afwaskeuken "Landwehr 11-13" in Hamburg. Hier wordt eveneens voor de mobiele catering gekookt, worden de maaltijden – waaronder de in de dieetkeuken geproduceerde en aangeleverde componenten - samengesteld en in warmhoudwagens naar de klanten getransporteerd.  

Kreative GV in Hamburg verwerkt grote volumes vaatwerk met vaatwastechniek van Meiko

Terwijl het vaatwerk ter plaatse in de kinderdagverblijven en scholen gereinigd wordt, moet de volledige gastronorm-equipment van rond 70 instellingen die retour komt, waaronder het kookgerei en vaatwerk uit de grote productiekeuken, in de aangekoppelde afwaskeuken "Landwehr 11-13" hygiënisch betrouwbaar en schoon worden gereinigd. Sinds kort is hier de vaatwerkspoelmachine M-iQ, het vlaggenschip van Meiko, de traditionele onderneming uit Offenburg, in gebruik. "Alles wat van de klanten terugkomt, de gastronormbakken, verpakkingskratten, thermoboxen, transportbakken etc." wordt in de M-iQ gereinigd", merkt Rainer Bothe op.

Hier komt nog de complete equipment uit de productiekeuken bij, zoals vaatwerk, blikken, gastronorm-inlegdelen, scheplepels enz. En: als er glazen, borden, kopjes, bestek etc. uit de outdoor-catering, de party- en eventservice "Vivention" terugkomen, dan komen ook die in de M-iQ terecht. "Dat is onze eerste machine van Meiko", legt Rainer Bothe uit, "van de aanschaf van de M-iQ heb ik nooit spijt gehad."

Bij de aanbesteding nam deze machine het op tegen twee andere machines van andere fabrikanten en overtuigde door goede prognoses voor het energie-, water- en afwasmiddelverbruik. "Daarbij kreeg de onderneming "Kreative GV" financiële ondersteuning van de Investitionsbank Hamburg voor nieuw, energiezuinige apparaten. "30 procent van de investering werd betaald", blikt Rainer Bothe terug, die de betrokkenheid van Sabine Sörensen (vertegenwoordiging Meiko/Hamburg) richting de instanties bijzonder benadrukt. Op basis van prognoses moet de machine in relatief korte tijd terugverdiend kunnen worden, "momenteel zijn we nog aan het inventariseren", legt Rainer Bothe uit.

"Belangrijk voor ons is, dat de machine vooral veel blikken, gastronombakken, deksel, inlegdelen enz. snel en goed reinigt."

"Onze nieuwe M-iQ beschikt over een bandsysteem, dat een hoeveelheid spoelgoed in korte tijd reinigt en daarnaast weinig personeel vergt. In tegenstelling tot vroeger gaan veel dingen een stuk makkelijker."

Met de nieuw opgerichte onderneming "Vivention Food & Events" completeert Rainer Bothe zijn aanbod op het gebied van de creatieve cateringkeuken. Partyservice met exclusieve catering is in trek, "we maken geen massaproduct en bieden voor elk individuele evenement de bijpassende catering", benadrukt de professional, die in Hamburg een zeer goede reputatie heeft: zowel in de klassieke catering, als ook in de discipline van een eersteklas party- en eventcatering.