Contact
Welcome to MEIKO.
Please select a country and click "confirm".
The clean solution

Schloss Staufenberg: traditie schept verplichtingen

Voor de glazen met het traditierijke wapen komt alleen MEIKO in aanmerking.

Hero MEIKO Schloss Staufenberg

"De mensen worden betoverd door het uitzicht." Larissa Stäbler lacht en wijst vanaf het grootste panoramaterras in de regio richting Straatsburg. "Op sommige dagen lijkt de kathedraal daar zo dichtbij dat je hem wilt aanraken." De manager van de wijnbar Schloss Staufenberg zegt niets te veel – het uitzicht is fascinerend. De blik gaat van de berg Hornisgrinde naar Straatsburg en volgt de Rijnvlakte tot diep in het Kaiserstuhl gebergte. In de nabijgelegen Elzas verrijzen de Vogezen, terwijl aan de andere kant van de berghelling de uitlopers van het Zwarte Woud uitkomen in de glooiende terrassen van Durbach.

Hier ligt niet alleen de regio aan de voeten van de bezoekers, ook de geschiedenis is binnen handbereik. Er is veel gebeurd sinds de Zähringers de burcht in de elfde eeuw bouwden en sinds ongeveer tweehonderd jaar is ze in het bezit van de markgraven van Baden. Dit markeerde het begin van de uitbreiding tot een kasteel in romantische stijl en ook nu nog bezoekt de markgraaf van Baden het kasteel regelmatig. En hij is niet de enige!

Of het nu gaat om dagtoeristen, fijnproevers, wijnliefhebbers, congresgangers of fans van eersteklas evenementen: ze komen allemaal aan hun trekken. Daarvoor zorgen de wijnbar, een moderne vinotheek, de boerderijwinkel en een chocolaterie in combinatie met de Lindenhof, het ruime terras en de vergaderzalen. Ook is er een indrukwekkende evenementenruimte. Waar vroeger de bedienden woonden, klinkt tegenwoordig jaarlijks vier dagen lang jazzmuziek. Dan wordt de scheidingswand tussen de zaal en de wijnbar geopend voor de JAZZ NIGHTS en ademt de ruimte een sfeer van MTV-Unplugged. De Zweedse jazzpianist en componist Jacob Karlzon was al tijdens de opening van het festival aan het jammen. Goede wijn, een stijlvolle ambiance en net dat beetje extra leiden tot een evenement dat zijn weerga niet kent. Van modeshows tot de première van de nieuwe Porsche 911: bezoekers kunnen ook regelmatig exclusiviteit verwachten wanneer de Staufenberg roept.

Als onderdeel van de markgrafelijke wijngaard is het kasteel stevig verankerd in de geschiedenis van de Badense kwaliteitswijnen. In 1782 begon hier de aanplanting van raszuivere Riesling wijnstokken. Dat betekende de geboorte van de Ortenauer traditie van de Klingelberger wijn – het enige synoniem voor Riesling in de Duitse wijnwet.

Ongeveer 240 jaar traditie schept verplichtingen en belooft perfectie. Dit wordt gegarandeerd door het wapen en het familiemotto op elk glas: "Fidelitas" – trouw! Daar komt niet elke vaatwastechniek voor in aanmerking. Kwaliteit is belangrijk. "Dat is waar MEIKO in de hele markt voor staat", aldus Stäbler. Op de Staufenberg zorgt een voorlader vaatwasmachine van de nieuwe generatie voor schitterend vaatwerk en overbrugt de kloof tussen de elfde eeuw en hightech. Dat is precies waar het om draait bij de bekroonde voorlader vaatwasmachine M-iClean U, ontwikkeld met de vaatwastechniek van MEIKO. De innovaties zijn ingrijpend. Bijvoorbeeld het wegvallen van de voorinstallatie. Dat brengt flexibiliteit in de keukenorganisatie, waar elke centimeter telt. In Durbach kon de machine worden verplaatst, waardoor deze beter in de ruimte past en het personeel ergonomisch wordt ontlast: de machine staat niet meer onder het werkoppervlak, maar op een onderstel dat opslagruimte biedt voor het reinigingsmiddel. Daarmee behoort het bukken met volle korven tot het verleden.

En het wapen? Dat glanst kristalhelder – zonder poleren, dankzij de GiO-module. "De osmosetechnologie maakt het leven een stuk eenvoudiger", aldus de tevreden manager, vooral omdat de module bij de nieuwe M-iClean U binnen in de machine is gemonteerd. Ook de snelheid wordt gewaardeerd, want het wasproces duurt ongeveer 30 seconden korter. Dat telt op. "Omdat de machine veel sneller wast, hebben we minder glazen nodig en staat hier vrijwel niks meer," zegt Stäbler met haar blik op het anders zo volle verzamelpunt voor vuile vaat. Dan blijft alleen de damp nog over, of eigenlijk geen damp. Met de nieuwe ComfortAir technologie wordt deze met wel 80% gereduceerd. "Dat merk je duidelijk, vooral als je een bril draagt", voegt ze eraan toe. En het is goed voor het binnenklimaat, of het nu in een kleine spoelkeuken is of achter de bar. Op Schloss Staufenberg gaan traditie en moderniteit hand in hand, van de kasteelmuur tot in de spoelkeuken. En dus kunnen ze komen, de dagtoeristen, jazzfans, fijnproevers, pas verloofden en wijnliefhebbers. Het markgrafelijke zegel straalt u tegemoet en nodigt uit om na te denken over de essentie: bij een goed glas wijn genieten van de uitgestrektheid en een mooie tijd doorbrengen.

 Systeem met omgekeerde osmose - GiO-module
Gio Module omgekeerd osmosesysteem - Vaatwastechnologie

De MEIKO GiO MODULE is in verschillende formaten beschikbaar, als aparte compacte unit of als ingebouwd omgekeerd osmosesysteem.