Contact
Welcome to MEIKO.
Please select a country and click "confirm".
The clean solution

Medanta Ziekenhuis

De grote Indische kliniek Medanta vertrouwt op MEIKO

"Bij ons komen gezondheid en veiligheid op de eerste plaats. Hierbij kunnen we geen compromissen aangaan. Daarom hebben wij voor MEIKO gekozen."

Het Medanta-ziekenhuis beslaat 174.000 vierkante meter en is een van de grootste specialistische ziekenhuizen in India. Het ligt in Gurgaon, een zakenstad bij New Delhi, is in 2009 gesticht en heeft zich gespecialiseerd in cardiovasculaire en cardiothoracale chirurgie.

De kliniek beschikt over 1250 bedden, 350 bedden op de afdeling Intensive Care, 45 operatiekamers en meer dan 20 vakgebieden. Het ziekenhuis is voornamelijk gericht op internationale patiënten en doet daarmee volop mee aan de trend van 'medisch toerisme'. Patiënten uit de hele wereld komen vanwege de eersteklas behandelingen voor een voordelige prijs. De infrastructuur kan de internationale vergelijking aan en voldoet aan de behoeften van de patiënten die hierheen komen om een hart- of knieoperatie, orthopedische behandeling, kosmetische of oogheelkundige ingreep, of tandmedische behandeling te ondergaan.

De bandtransportmachine M-iQ van MEIKO zorgt ook achter de schermen voor optimale schoonheid en uitstekende verbruikswaarden. Deepak Batra, General Manager, F & B bei Medanta - The Medicity, hier over:

"Medanta is een grote kliniek die niet zonder betrouwbaar, kwalitatief hoogwaardig spoelsysteem kan. MEIKO is een van de wereldwijd toonaangevende ondernemingen op het gebied van bandtransportsystemen en was voor ons een voor de hand liggende keuze. Want bij ons komen de gezondheid en veiligheid van onze patiënten op de eerste plaats. Hierbij kunnen we geen compromissen aangaan."

"Daarom hebben wij voor MEIKO gekozen."

Voor de installatie bij Medanta waren geen extra afzuig- of ventilatiekanalen nodig. Dankzij de in de M-iQ geïntegreerde functies voor energieterugwinning komt slechts uitermate weinig vocht vrij in de spoelkeuken. Daardoor blijft het daar aangenaam koel en wordt het ruimteventilatiesysteem niet extra belast.

De M-iQ biedt geniaal luchtbeheer en een procesgeoriënteerde energieterugwinningsmodule, die een directe ventilatie-aansluiting overbodig maken. De M-iQ van MEIKO zorgt zo voor een optimale energiebalans. Een tot nu toe ongekend filtersysteem zorgt voor de zelfreiniging van de machine. Met slechts één enkele dosis glansspoelmiddel voor de pomp wordt de vervuiling compleet afgevoerd.

M-iQ-machines verbruiken 33% minder water en reinigingsmiddelen dan de vorige modellen terwijl de spoelresultaten ongeveer 30% beter zijn dankzij het hogedrukspoelsysteem.

Proceswarmte wordt teruggewonnen en door een intelligente drie fasen energieregeling opnieuw geïnvesteerd. Het systeem past zich dynamisch aan wijzigingen in de warmteverdeling aan om het energieverbruik te minimaliseren. Het gebruik van afvoerlucht als gratis energiebron voor het voorverwarmen van het binnenstromende water uit het spoelproces maakt bovendien het desinfecteren bij hoge temperatuur mogelijk, ondanks de toevoer van koud water.

Het waterbehandelingssysteem op basis van omgekeerde osmose verwijdert tot 98% van de verontreinigingen in het binnenstromende water. Het is ook niet nodig om het binnenstromende water net als bij conventionele machines door een vaak onbetrouwbaar en bovendien inefficiënt wateronthardingssysteem te laten ontharden.

De GIO-technologie zorgt voor een brandschoon hygiënisch resultaat dat er uitziet alsof alles met de hand gepoleerd is, vooral bij bestek en glazen. Bovendien reduceert de technologie het verbruik van chemicaliën zoals glansspoelmiddel en reinigingsmiddel. Dat draagt bij aan de verbetering van de CO2-voetafdruk en geeft de keuken pluspunten op het gebied van milieubescherming.

 Omgekeerde osmose systeem
Omgekeerde osmose - Professionele vaatwastechnologie

Net als bij het volledige demineralisatieproces, produceert een osmose-module vrijwel puur water. Onder druk wordt het water door een membraan gestuurd, waarbij bijna alle ongewenste substanties achterblijven.

 Waterbehandeling proces
Waterbehandelingsmethodes - Voordelen, Vergelijking, Technologieën

Water gaat bij het reinigen niet altijd dezelfde weg. Sommige van de mineralen kunnen het resultaat belemmeren door de bekende lelijke en onsmakelijk ogende sporen op glazen en bestek achter te laten.

M-iQ zelfreinigend
Hygiënisch werken

Aan het einde van het spoelproces reinigt de M-iQ zichzelf met gebruik van het water in de tank. Enkel de blauw gemarkeerde onderdelen moeten handmatig worden gereinigd.