Contact
Welcome to MEIKO.
Please select a country and click "confirm".
The clean solution

Veruno Scientific Institute

De investering heeft zich door de besparingen na vijf jaar terugbetaald

"Dankzij de M-iQ zijn de arbeidsomstandigheden en het verbruik in de revalidatiekliniek enorm verbeterd. De investering heeft zich na 5 jaar terugbetaald."

In 1965 werd de 'Fondazione Salvatore Maugeri' als kliniek voor ergotherapie in het leven geroepen. Het doel van de stichting is het bevorderen van de gezondheid en veiligheid op de werkplek. Dit wordt bereikt door een actieve preventie van de vastgestelde risico's die zich in het kader van herstelprocessen kunnen voordoen. Aan de andere kant stimuleert de stichting de revalidatie van arbeidsongeschikten door hulp bij de terugkeer in het maatschappelijk leven en door preventie van lichamelijke beperkingen. De stichting werkt samen met talrijke instituten, klinieken en preventiediensten in het hele land. Er zijn behandelingscentra in Lombardije, Ligurië, Piemont en Agrigento. Ook zijn er preventiediensten in de vorm van laboratoria voor milieu- en arbeidshygiëne in Pavia, Casano delle Murge (Bari) en Padua.

Het 'Istituto Scientifico di Veruno' maakt onderdeel uit van de stichting Salvatore Maugeri en werd in 1972 geopend. De instelling is met in totaal 315 bedden een officieel erkende wetenschappelijke verpleeginrichting (IRCCS) en van nationale betekenis als zeer gespecialiseerde revalidatiekliniek. Het instituut beschikt over vier stationaire afdelingen en negen gespecialiseerde verpleegafdelingen. In het grote complex worden wekelijks 5400 maaltijden geserveerd.

Donatello Rinaldi, sinds 2011 conciërge van de kliniek, kan bogen op veel ervaring op het gebied van technische planning en aanpassing. Toen de spoelkeuken opnieuw moest worden ingericht, werden de volgende argumenten op een rijtje gezet:

"Gezien de vele verschillende oplossingen op de markt was het de grootste uitdaging om een betrouwbaar product te vinden. Dat moest in de eerste plaats het werkklimaat en de logistiek in de spoelkeuken verbeteren. Dit hebben we bij de M-iQ absoluut gevonden. Wanneer je een zeer betrouwbaar product zoekt dat de beste resultaten levert, moet je bij de marktleider kijken. MEIKO is zonder twijfel de juiste partner voor ons. Dat het daarbij om een Duits product gaat, is natuurlijk een voordeel. Om nog maar te zwijgen van de volmaakte en compacte uitvoering die het bewijs zijn van een grote technische innovatiekracht."

"Alles bij elkaar kan ik de M-iQ absoluut aanbevelen, vooral wanneer zowel de resultaten als de besparingen belangrijk zijn."

Rinaldi zegt verder: "Ik zou hier graag willen benadrukken dat de spoelkeuken niet meer te herkennen is. De omstandigheden daar zijn geweldig verbeterd. De spoelkeuken is nu veel hygiënischer en schoner. De warmteafgifte werd tot een minimum teruggebracht, net als de geluidsoverlast van de machine. Na de training van onze medewerkers hadden we nog maar één medewerker nodig die we tot specialist voor de bediening van de machine hebben opgeleid. Dat is echt te overzien. Het totale reinigingsproces verloopt nu aanzienlijk nauwkeuriger en georganiseerder; het in- en uitruimen van de machine is zeer eenvoudig.

Vooral door de spoelresultaten steekt MEIKO ver uit boven de massa concurrenten. De M-iQ levert eersteklas reinigingsresultaten met een unieke glans en zorgt bovendien voor besparingen op water, reinigingsmiddelen en energie. Ook voor wat betreft de service na de verkoop is de machine onovertroffen. De machine heeft maar heel weinig onderhoud nodig. Er hoeven alleen maatregelen genomen te worden voor het juiste verloop van het reinigingsproces.

Alles bij elkaar kan ik de M-iQ absoluut aanbevelen, vooral wanneer zowel de resultaten als de besparingen belangrijk zijn. De investering heeft zich al na vier tot vijf jaar terugbetaald."