0
Winkelwagentje
Contact
  The clean solution

  MEIKO pakt uit op vakbeurs HOST Milano

  1 van  / 1

  “Voor een schonere toekomst moeten we over de hele linie reduceren: water, energie, grondstoffen, emissies. MEIKO presenteert 5 innovaties die daaraan bijdragen”

  Van 13 t/m 17 oktober is Milaan opnieuw de internationale hotspot voor de mondiale foodservice-industrie, met de vakbeurs HOST Milano. Op een prominente locatie in hal 7 presenteert MEIKO tijdens de #meikoinnovationweek in totaal 5 innovaties op het gebied van hygiëne en voedselverspilling. 

  Waarom zoveel innovaties tegelijk? We vroegen het aan Jürgen Hund, CSO van de MEIKO Group. ‘Wij richten al onze ontwikkelingen op onze klanten. Zo staat de foodservice-industrie nog steeds van alle kanten onder grote druk. Of het nu gaat om personeelstekorten, hoge kosten of nieuw beleid omtrent wegwerpservies: onze innovaties bieden oplossingen die deze uitdagingen aangaan.’ 

  Vanwege het verbod op plastic wegwerpartikelen neemt de vraag naar herbruikbaar kunststof servies en verpakkingen toe. Hoe kan dit hygiënisch worden gereinigd en vooral snel worden gedroogd? De nieuwe M-iClean doorschuifmachine met QuickDry droging lost dit probleemloos op – en dat met een zeer laag energieverbruik.

  Maar ook de nieuwe gereedschappenwasmachine, de M-iClean PF-S maakt indruk: een zeer krachtige en compacte vaatwasser voor het hygiënisch en duurzaam reinigen van volumineus vaatwerk als kratten, korven, bakplaten en keukengerei. Uitermate geschikt voor de afwasruimte in de horeca, bakkerijen en slagerijen, retail en catering. De korf is voorzien van een geïntegreerde klemhouder om het vaatwerk op zijn plaats te houden. Dit garandeert een betrouwbare hygiëne, zelfs bij hoge wasdruk.

  Met de nieuwe korventransportmachine UPster® K zijn fantastische water- en energiebesparingen mogelijk. De machine past in kleine spoelkeukens en zorgt voor een comfortabel binnenklimaat dankzij effectieve warmteterugwinning zonder ventilatieopeningen.

  Onder het MEIKO Active® Eco-label presenteert MEIKO een aantal nieuwe milieuvriendelijke chemieproducten, zoals reinigings- en naglansmiddelen, die voor schitterende was- en droogresultaten zorgen.

  De ‘green loop’ draait helemaal om het beheer van voedselverspilling. Met het nieuwe invoerstation, de BioMaster® Flex laat MEIKO op indrukwekkende wijze zien wat er gebeurt met organisch afval – van voedselbereiding tot en met energieterugwinning in een biogasinstallatie.

  ‘Al met al een compleet aanbod voor vrijwel elke behoefte binnen onze branche’, zegt Jürgen Hund. “Met name de enorme besparingen op natuurlijke hulpbronnen en de bijdrage die we hiermee leveren aan een schonere toekomst zijn het vermelden waard. Bovendien vertalen de besparingen op water, energie en chemie zich direct in lagere bedrijfskosten van een onderneming, en dat geeft echt financiële verlichting”.

  SAMEN EEN STAP VOORUIT

  Met duurzame oplossingen voor het wassen van herbruikbaar kunststof servies.

  Weg met wegwerp, het is tijd voor herbruikbaar: van bekers tot flessen, van bakjes tot schaaltjes.

  Meer informatie