Contact
Welcome to MEIKO.
Please select a country and click "confirm".
The clean solution

Paradise Park vervangt vaatwasser door MEIKO

Een nieuwe korventransportmachine voor het drukke tuincentrum en attractiepark

In Newhaven, East Sussex, is Paradise Park de eerste van een keten van drie gecreëerd door Tates of Sussex. In 1989 geopend, biedt Paradise Park een groot tuincentrum met restaurant. Daarnaast zijn er het Planet Earth museum, een tuin en een leerpad met kleine meertjes vol vis, watervallen, fonteinen, kassen, dinosaurussen en een verzameling fossielen, mineralen en kristallen.

Paradise Park heeft stapsgewijs een modernisatie uitgevoerd en de installatie van een nieuw vaatwassysteem kwam op hetzelfde moment als de nieuwe loketten bij de ingang en de verbeteringen van de personeelszones. Het restaurant heeft 120 zitplaatsen binnen, maar ook buiten in de tuinen en langs het leerpad is er plek en zijn er picknickbankjes te vinden. Ook is er een kiosk waar drankjes en snacks worden verkocht naast de soft speelzone.

"In een druk weekend worden gemakkelijk 2000 maaltijden in het restaurant geserveerd," vertelt de commercieel directeur voor Tates Garden Centres, Mark Gilbert.

Tates heeft gekozen voor een nieuwe MEIKO korventransportmachine als vervanging van een MEIKO vaatwasmachine die meer dan 15 jaar oud was. “Hun vaatwasmachines waren al op andere locaties in de groep geïnstalleerd, dus we wisten dat MEIKO voor betrouwbaarheid en een efficiënte technische support staat."

“We hebben voor een korventransportmachine gekozen, omdat deze voor het personeel gemakkelijker is in gebruik dan de doorschuifmachines die we op andere locaties hebben. Het vaatwassen kan nu door slechts één persoon worden uitgevoerd, in plaats van twee die nodig zijn voor een doorschuifmachine,” zegt Gilbert.

“We moesten de vloer in de spoelkeuken vervangen, dus we hebben een week uitgetrokken voor de installatie: op maandag de oude vaatwasmachine en de oude vloer eruit, op dinsdag de nieuwe vloer erin, op woensdag de vloer hard laten worden, op donderdag/vrijdag de installatie en ingebruikname van de nieuwe vaatwasmachine, net op tijd voor het weekend. Tijdens de installatie werkten MEIKO’s monteurs samen met ons eigen onderhoudspersoneel en het proces was goed gepland, zeer professioneel met minimale onderbrekingen. Het vaatwerk, de glazen en het bestek vertonen geen vlekken of strepen, alles komt er zeer schoon uit. De spoelkeuken zelf bevat veel minder stoom en er ontstaan tevens kostenbesparingen door het gereduceerde gebruik van chemicaliën. We hebben een onderhoudscontract met MEIKO afgesloten, omdat we zo meer plezier van onze machine hebben – een contract heeft zeker ook geholpen bij het onderhoud van de oude machine.

“MEIKO werkt efficiënt en is gemakkelijk in de omgang, er zijn geen moeilijkheden en ze geven een prima support voor hun producten.”

Geïnstalleerde machine: Meiko UPster K-M250-S/WR1 korventransportmachine