Contact
Welcome to MEIKO.
Please select a country and click "confirm".
The clean solution

Rental’s Unlimited

De markt voor serviesverhuur kan stralen dankzij de bandmachine M-iQ

Verhuur voor evenementen is een worst case scenario voor vaat- en glaswerk

Rentals Unlimited is de belangrijkste speler op het gebied van verhuur en evenementen in Boston en het omliggende gebied.  

Verhuur voor evenementen is een worst case scenario voor vaat- en glaswerk. Vaak blijft de vaat enkele dagen onder slechte omstandigheden staan, voordat deze kan worden gewassen.  Het team van Rentals Unlimited draaide meer dan dubbele diensten, zeven dagen per week, en nog kon het de klanten nauwelijks bijhouden. Het bedrijf verbruikte meer water en chemicaliën dan gewenst, en had enorme gas- en elektriciteitsrekeningen, doordat het bijna 7000 liter water per dag opwarmde.  Bovendien moesten veel borden twee keer worden afgewassen om ze schoon te krijgen.  

Eigenaar Larry Green had veel goede contacten in de sector, overal ter wereld. Hij begon te informeren bij vertrouwde collega's welke apparatuur zij gebruikten, en of ze er tevreden mee waren.

Het gevolg: Rentals Unlimited installeerde de eerste M-iQ bandtransportmachine in de Verenigde Staten.  Hun jaarlijkse besparingen zijn sindsdien:

  • 74.646 dollar aan personeelskosten
  • 13.909 dollar aan waterverbruik
  • 9720 dollaar aan afwasmiddel
  • 6899 dollar aan stroomverbruik

De jaarlijkse besparingen in totaal: 105.174 dollar

De bediening is gemakkelijk en eenvoudig

Bob Bannister – Intern operationeel directeur: “De resultaten die we hebben gezien nadat we de M-iQ hebben geïnstalleerd, zijn ongelooflijk. Als ik mensen vertel wat voor verschil we zien, zijn ze eerst sceptisch. En als ik erover nadenk wat ik ze vertel, snap ik dat ook wel.”

“In de drukste maanden per jaar draaien we nu zes dagen per week een dienst van acht uur, in plaats van tweeënhalve dienst, zeven dagen per week.

Op topdagen verbruiken we nu nog geen 2500 liter water, in plaats van bijna 7000 liter. Doordat we zoveel minder water verbruiken, besparen we ook op gas, stroom en chemicaliën. En ondanks dat onze vaat na gebruik soms vier dagen blijft staan, voordat we alles kunnen wassen, hoeven we nu slechts 5% van het servies twee keer af te wassen. En de borden hoeven niet meer te worden voorgewassen of voorgespoeld.”

“Rentals Unlimited heeft deze machine aangeschaft omdat het onder de streep een goede investering was.”

“Voor mij als intern operationeel directeur heeft onze M-iQ veel pluspunten. Ik vind het geweldig hoe efficiënt de machine werkt, qua operationele kosten en qua personeelskosten. Hij is heel gebruiksvriendelijk, wat ook een pluspunt is. Mijn team werkt dagelijks met deze machine en voor hen zijn er veel uitstekend ontworpen functies. De machine kan aan het eind van de dag heel makkelijk worden schoongemaakt. Alle onderdelen die moeten worden uitgenomen voor reiniging, zijn duidelijk gemarkeerd. De bediening is gemakkelijk en eenvoudig.

De interface met het touchscreen zorgt er ook voor dat er minder mechanische knoppen en hendels zijn die vies kunnen worden of die defect raken het intensieve gebruik van de machine. Hij werkt ook heel stil, wat een mooi voordeel is ten opzichte van andere machines.  Het materiaal is van hoge kwaliteit en het roest niet, het deukt niet in en het breekt niet af. Ik ben er heel tevreden mee dat onze machine er nog vrijwel precies zo uitziet als op de dag dat hij werd geïnstalleerd.”

Dat is niet alleen goed voor onze financiën, het is ook goed voor de natuur

“Naast al die voordelen die ik al genoemd heb, kan ik nog toevoegen dat de M-iQ een van de beste investeringen is die een bedrijf in onze branche kan doen, en ook zou moeten doen. Ik zei al dat de installatie minder water, stroom, gas en chemicaliën verbruikt dan onze oude vaatwasser. Dat is niet alleen goed voor onze financiën, het is ook goed voor de natuur. Al dat verminderde verbruik is een van de belangrijkste factoren geweest voor de duurzaamheid van ons bedrijf. En makkelijker en kostenefficiënter had het niet kunnen zijn.”

Op de foto: Links: Stefan Scheringer, directeur van Meiko, bekijkt de 'ongelooflijke'
impact van de M-iQ bandtransportmachine op het werk van Rentals Unlimited. Rechts: Bob Bannister – Intern operationeel directeur met het vaatwasteam.