0
Winkelwagentje
Contact
  The clean solution

  Hoe krijg je vlekvrij bestek zonder te poleren?

  Bespaar tijd en geld met deze methode

  Mooi schoon bestek is een visitekaartje voor je zaak

  In veel restaurants worden servies, pannen en ander keukengerei gewassen met een vaatwasser. En voor het vlek- en poleervrij spoelen van de glazen gebruikt men een glazenspoelmachine met osmose. Maar wist u dat u met deze machines ook uw bestek vlekvrij kunt wassen, zonder te poleren? En dat u daarmee dus veel tijd en geld kunt besparen? In dit artikel leest u hoe u hiervoor te werk gaat.

  1. Voorweken en wassen

  Laat het vuile bestek eerst voorweken in een bak of emmer met water. Gebruik hiervoor koud of lauw water en zeker geen heet water. Als u heet water gebruikt, kunnen eiwitten en zetmeel namelijk gaan stollen en zich hechten aan het bestek, waardoor ze lastig te verwijderen zijn. Pak vervolgens een fijnmazige korf en leg het bestek - maximaal 70 tot 80 items - hier horizontaal en ongesorteerd in. Dit voorkomt dat het aan elkaar gaat zitten. Was het bestek 90 seconden in de vaatwasser.

  2. Spoelen en drogen

  Na het wassen in de vaatwasser verdeelt u het bestek in een universele korf met een 8-10 vaks bestekverdeelbak en draait u een wasprogramma in de glazenspoelmachine. Zet de korf vervolgens apart en na enkele minuten drogen heeft u schitterend vlekvrij bestek dat u niet meer hoeft te poleren en klaar is voor gebruik.

  Op deze manier kunt u zomaar een à twee uur per dag aan arbeid besparen. En dat is op jaarbasis heel veel geld.

  Snellere droging

  Voor een sneller droogresultaat kunt u kiezen voor een glazenspoelmachine met energieterugwinning. Dit neemt namelijk de vrijkomende damp uit de machine waardoor het bestek dus sneller droog is. Daarnaast is een goede dosering met de juiste chemie (zeep en naglans) heel belangrijk. Met name de naglans zorgt voor een sneller droogresultaat.

  Hulp nodig? Neem contact met ons op. Onze adviseurs geven u graag een vrijblijvend en kosteloos advies op locatie. 


  SAMEN EEN STAP VOORUIT

  Met duurzame oplossingen voor het wassen van herbruikbaar kunststof servies.

  Weg met wegwerp, het is tijd voor herbruikbaar: van bekers tot flessen, van bakjes tot schaaltjes.

  Meer informatie