0
Winkelwagentje
Contact
The clean solution

10 tips voor schone glazen

Hoe gastronomen op de juiste manier met glazen omgaan

Hoogwaardige glazen kosten geld en moeten worden onderhouden. Dat geldt zowel in Berlijn als in Wenen en in Singapore. Schone en mooie glazen zijn voor de horeca van belang. Willen gastronomen dat hun vaatwerk lang meegaat en hun gasten er plezier aan kunnen beleven? Natuurlijk! Wilt u dat ook? Dan komen deze 10 tips over de Meiko Clean Solution Cirkel zeker van pas.

1. Hoogwaardige glazen kiezen

Glazen worden in de gastronomie sterk belast. Ze worden elke dag meerdere keren gewassen. Kies daarom hoogwaardige glazen. Die zijn minder gevoelig voor glascorrosie en gaan duidelijk langer mee, mits u de tips 2 tot 7 in acht neemt.

2. Waterkwaliteit verbeteren

Beschikt uw glazenspoelmachine over een module die mineralen, bacteriën en virussen uit het water filtert? Zulk schoon water levert een briljant, vlekvrij en hygiënisch wasresultaat op. Hoe zo'n omgekeerd osmosesysteem werkt, leest u hier. Glazen, borden, bestek: er hoeft niets meer met de hand te worden gepolijst. Medewerkers in de gastronomie kunnen op die manier per wascyclus een halve minuut en meer besparen. Om hygiënische redenen is poleren sowieso niet aan te bevelen.

3. Ruimte geven

Als u glazen in de korf plaatst, moet u erop letten dat ze elkaar niet raken. Dat kan gebeuren door de bewegingen van het water tijdens de wascyclus. Als u ze genoeg ruimte geeft, voorkomt u beschadigingen en gebroken glazen. U beschermt uw glazen op de beste manier door de juiste korf te kiezen. Wijnglazen moeten schuin in de vaatwasmachine staan. Dan blijft er in het midden van de voet geen water staan.

4. Niet te heet wassen

Gevoelige glazen moeten in de vaatwasmachine tussen 60 en maximaal 63 graden (conform DIN en VGG) behoedzaam worden gewassen. Als u op hogere temperaturen wast, worden uw glazen na verloop van tijd dof. Ruim de glazen direct uit nadat het wasprogramma is afgelopen.

5. Hoe korter, hoe beter

De wastijd moet kort zijn. Hoe korter, des te geringer het energieverbruik. Nog een voordeel: uw vaatwerk slijt niet zo snel.

6. Reinigingsmiddel correct doseren

Het reinigingsmiddel is een belangrijke factor bij het wassen van glazen. Het moet op het vaatwerk en de  waterkwaliteit worden afgestemd. Dat geldt voor elk spoelgoed. Met het portfolio van MEIKO ACTIVE en de jarenlange ervaring van de medewerkers van Meiko is dat geen probleem. Met de reinigings- en naglansmiddelen wordt alles hygiënisch schoon, of het nu gaat om glas, porselein of roestvrij staal.

7. Geurvrij bewaren

De poriën van glazen absorberen geuren uit de omgeving snel. Bewaar uw glazen daarom op een geurvrije plek.

8. Regelmatig onderhoud laten uitvoeren

Problemen oplossen voordat ze ontstaan. Dat is de beste benadering om een opeenhoping van glaswerk te voorkomen. Met een onderhoudspakket staat u aan de veilige kant. Want net zoals bij een auto hoort regelmatig onderhoud ook bij een lang leven van een glazenspoelmachine.

9. Workflows optimaliseren

De basis voor perfecte wasresultaten wordt reeds gelegd bij het inrichten van de spoelkeuken. Maar het is nooit te laat om over workflows na te denken en ze aan te passen, met name als de doorvoer in een spoelkeuken moet toenemen. Raadpleeg daarvoor experts met verstand van zaken.

10. Op de hoogte blijven

Kennis over arbeidsveiligheid, optimale hygiëne in de spoelkeuken, ergonomisch werken in de gastronomie, het juiste en veilige gebruik van reinigingsmiddelen voor een duurzaam en efficiënt bedrijf en nog veel meer: de Meiko Academy biedt talloze online cursussen of zeer praktische klassikale workshops aan. Op de hoogte blijven betekent ook: de concurrentie steeds een stap voor zijn.  

De Meiko Clean Solution Cirkel

Om gastronomen optimaal te ondersteunen tijdens hun werkzaamheden, heeft Meiko de Clean Solution Cirkel ontwikkeld: een zorgeloos totaalpakket. Dankzij het veelomvattende aanbod kunt u zich helemaal op uw gasten richten. Meiko zorgt ondertussen voor een veilige hygiëne, perfecte wasresultaten, een betrouwbare eersteklas technologie, een slimme eersteklas service, training van medewerkers en controle van hygiënegegevens. Alles van één fabrikant en afgestemd op het betreffende bedrijf.

Wilt u in een handomdraai glazen met meer glans en wilt u in de spoelkeuken minder te doen hebben? Neem vandaag nog contact met ons op – ons Meiko-team heeft nog meer tips voor u!


SAMEN EEN STAP VOORUIT

Met duurzame oplossingen voor het wassen van herbruikbaar kunststof servies.

Weg met wegwerp, het is tijd voor herbruikbaar: van bekers tot flessen, van bakjes tot schaaltjes.

Meer informatie