0
Winkelwagentje
Contact
The clean solution

Hoe verhoog je je take-away en delivery verkoop?

Vier tips voor digitale nabijheid

Hoe kunt u in tijden van afstand houden toch dichter bij uw gasten komen en zo uw take-away en/of delivery omzet verhogen? Door digitale nabijheid te creëren! We laten u in een kort overzicht zien hoe dat werkt en welke hulpmiddelen daarvoor beschikbaar zijn. Zonder dat u diep in de buidel hoeft te tasten.  

Gebruik Google Mijn Bedrijf

Iemand die online op zoek is naar een restaurant, geeft vaak aan wat hij of zij zoekt in combinatie met de stad of regio, bijvoorbeeld Belgisch restaurant Antwerpen, veganistisch Brussel of Italiaans afhalen Oostende. Bovenaan worden vervolgens zoekresultaten voor locaties in Google Maps weergegeven. Als u wilt dat bijvoorbeeld uw café, restaurant of bistro daar kan worden gevonden, heeft u een vermelding in Google Mijn Bedrijf nodig. De voordelen:

  • Aanmelden is gratis
  • Geen specialistische kennis vereist
  • Altijd de openingstijden voor bezorg- en afhaalservice up-to-date houden
  • Met mooie foto's zorgen dat mensen meer trek krijgen in uw eten

Hier kunt u uw aanmelding voor Google Mijn Bedrijf instellen.

Bouw uw eigen website

Ja, een professionele website kost geld, omdat daar veel knowhow in is gestoken. Maar als u er op dit moment nog geen hebt, kunt u er zelf relatief snel en goedkoop een maken, ook zonder technische kennis. Waar het om gaat is dat u online beschikbaar bent. U kunt gratis en goedkoop een website maken met:

Het eerste systeem is heel gebruikersvriendelijk en biedt veel ruimte voor creativiteit. Jimdo scoort met het modulaire principe. Met beide hebt u de mogelijkheid om uw team en uw aanbod te presenteren, foto's te uploaden en een webshop aan te bieden die u kunt gebruiken om de bestelling en betaling van de gerechten contactloos af te handelen. Houd de website overzichtelijk en focus op de essentie. Onder Help vindt u stapsgewijze instructies en tips.

Zet een webshop op

Verkoop online en zet tegelijkertijd uw zaak op de kaart. Met Shopify hebt u alles bij elkaar. Het bedrijf biedt een app waarmee u rechtstreeks vanuit uw webshop social media advertenties en e-mailmarketingtaken kunt uitvoeren. Het is ook mogelijk om de app aan andere apps te koppelen. Wilt u zich toch liever op het koken concentreren? Kies dan een van de eerder genoemde opties. Deze zijn technisch minder complex. Hier nogmaals overzichtelijk samengevat:

Zo werkt het:
1. Selecteer een kostenmodel
2. Kies een template voor uw shop en pas het ontwerp aan
3. Voeg producten toe (foto's, teksten, prijzen)
4. Stel betalingsmogelijkheden in (direct, op rekening, PayPal, contant enzovoort)
5. Adverteer met uw shop (op social media, in Google Ads)

Maak social media accounts aan

Een website of webshop is heel belangrijk, maar heeft geen zin als niemand ervan afweet. Houd uw klanten op de hoogte en vertel hen verhalen over hun favoriete restaurant, bar of café. En over de vele goede dingen die u daar doet. En dan bedoelen we koken, shaken, bakken, bereiden. Hiervoor zijn de volgende social media bijzonder geschikt:

Hier ontdekt u hoe u een account kunt aanmaken en met welke verhalen u het beste contact kunt houden met uw klanten op Facebook. En in dit artikel leest u hoe u gerechten op Instagram plaatst. Beide platforms zijn relatief eenvoudig in te richten. Het kost u tijd en moeite om ze continu bij te houden, maar dat is de moeite dubbel en dwars waard!

Ideeën voor social media campagnes die de aandacht trekken

  1. Plaats Facebook/Instagram advertenties in uw bezorggebied
  2. Betrek fans en volgers doelgericht bij de samenstelling van het menu
  3. Zorg ervoor dat mensen worden doorgestuurd naar uw eigen website met menu en bestelmogelijkheden
  4. Organiseer een wedstrijd en verloot vouchers
  5. Zorg ervoor dat men wordt doorgestuurd naar een bestelplatform

SAMEN EEN STAP VOORUIT

Met duurzame oplossingen voor het wassen van herbruikbaar kunststof servies.

Weg met wegwerp, het is tijd voor herbruikbaar: van bekers tot flessen, van bakjes tot schaaltjes.

Meer informatie