0
Winkelwagentje
Contact
The clean solution

Professionele vaatwasmachines: Waarom goedkoop vaak duurkoop is

profi spülmaschine

U wilt een professionele vaatwasmachine kopen en zoekt een goedkope leverancier? Pas op, er zijn verborgen kosten! Waarom zuinigheid niet loont en in het ergste geval zelfs grote schade kan veroorzaken, leest u hier.

 

Het is zaterdagavond 21:00 uur, spitsuur in het restaurant. Koks leggen mooie visfilets, rozemarijnaardappelen en groene bonen op schone borden, terwijl obers continu vuil vaatwerk naar de keuken brengen. En ondertussen draait de vaatwasmachine van merk X deze avond weer eens op volle toeren.

Het was een super speciale aanbieding die de eigenaar vorige maand in de gauwigheid heeft gekocht. Een koopje dat het onverwacht om 21.30 uur laat afweten – en paniek in de keuken veroorzaakt.

Snel naar de telefoon gerend, maar de klantenservice van de fabrikant is onbereikbaar. De enige uitweg: een oproepkracht bellen om te komen afwassen. Niet voor niets natuurlijk. Onnodige exploitatiekosten, die het oude gezegde bevestigen: "Goedkoop is duurkoop."

Argumenten voor een professionele vaatwasser

Argument 1:
Professionele vaatwasmachines zijn betrouwbaar

Voor de horeca is het essentieel dat vaatwasmachines vooral betrouwbaar zijn. De apparaten moeten elke minuut bestek, servies en glazen laten schitteren en dat dag in dag uit, gedurende weken, maanden, zelfs jaren. Indien mogelijk zonder storingen. En in geval van een technisch probleem moet de klantenservice snel ter plaatse zijn. Alleen dan kan men spreken van een economisch zinvolle investering.

Het bedrijf MEIKO is zich bewust van deze verantwoordelijkheid. De Duitse specialist in vaatwastechniek produceert vaatwasmachines die bij horecaondernemers over de hele wereld punten scoren vanwege hun betrouwbaarheid en lange levensduur. Dit wordt onder andere onderstreept door de prijs "Bestmarke 2017/2018", die het tijdschrift van de vereniging van het Duitse hotel- en restaurantwezen in december 2017 aan de fabrikant heeft uitgereikt.

Vanwaar deze erkenning? Naast productkwaliteit en technische service bieden wij ook deskundig advies, waarbij experts met behulp van ontwerpsoftware en CAD-technologie oplossingen op maat ontwikkelen.

Argument 2:
Hoogwaardige professionele vaatwasmachines werken kostenbesparend

Maar niet alleen betrouwbaarheid is een criterium voor een economische investering. In een tijd waarin de prijzen voor energie en water stijgen, is ook de efficiëntie een sleutelfactor – vooral bij grote hotels en restaurants waar de apparaten permanent in gebruik zijn.

Een gunstige aanschafprijs wordt snel teniet gedaan als de apparaten zich bij het dagelijks gebruik ontpoppen als stroom- en watervreters. Professionele, state-of-the-art vaatwasmachines daarentegen zijn echte kampioenen wat betreft zuinigheid. Dankzij de korte wascycli verbruiken ze niet alleen weinig stroom en water, maar zijn ze ook zuinig met reinigings- en naglansmiddelen.

Enigszins hogere investeringskosten worden dus snel gecompenseerd door aanzienlijke besparingen. En lage exploitatiekosten zorgen voor een hogere winst. Bovendien werken de machines uiterst milieuvriendelijk.

Argument 3:
Professionele vaatwasmachines garanderen klanttevredenheid

Er is niets erger voor een restaurant of hotel dan een gast die klaagt over de netheid en hygiëne. Beide factoren zijn essentieel als het gaat om klanttevredenheid en langdurig concurrerend vermogen.

Vaatwasmachines moeten een perfect resultaat leveren – Resten van vet, eiwit en zetmeel op borden, messen en vorken of strepen op wijnglazen zijn een no-go.

Het is zeker de moeite waard om hier goed naar te kijken: wat hebben de machines die perfecte wasresultaten realiseren? Waterbehandeling is meestal geïntegreerd bij professionele machines van topkwaliteit. Deze zijn in aanschaf weliswaar iets duurder, maar daarvoor is het wasresultaat top en bedrijven kunnen er zeker van zijn dat hun goede naam is gewaarborgd, omdat alle gasten steeds schoon bestek, schone borden en schone glazen hebben.

Argument 4:
Professionele vaatwasmachines zorgen voor gezondere medewerkers

Een avond in een volgeboekt restaurant staat voor de deur. Plotseling meldt een afwasser zich ziek. Zijn schouder is inmiddels zo pijnlijk geworden dat hij niet kan werken. Dit gebeurt bij steeds meer bedrijven – het aantal ziektedagen als gevolg van orthopedische problemen neemt toe. Ziekteverzuim dat de onderneming veel geld kost.

Des te belangrijker is het dat de werkplek ergonomisch is vormgegeven en alle handelingen met weinig lichamelijke inspanning kunnen worden uitgevoerd.

Hier schieten veel vaatwasmachines tekort. Het personeel moet bijvoorbeeld onnodig veel kracht gebruiken om apparaten te openen of te sluiten. Bij MEIKO is het anders. Een voorbeeld: Met de doorschuifmachine M-iClean H hoeft de medewerker geen kracht uit te oefenen om de kap te openen, maar hoeft hij deze alleen maar aan te tikken. Dit vermindert het risico op rug- en schouderklachten en zorgt voor medewerkers die tevredener en gezonder zijn.


SAMEN EEN STAP VOORUIT

Met duurzame oplossingen voor het wassen van herbruikbaar kunststof servies.

Weg met wegwerp, het is tijd voor herbruikbaar: van bekers tot flessen, van bakjes tot schaaltjes.

Meer informatie