0
Winkelwagentje
Contact
  The clean solution

  MEIKO doet meer! Een kijkje in het testlaboratorium

  1 van  / 1

  MEIKO machines gelden als betrouwbaar. En ze hebben veel te verduren. Hoeveel dat precies is, is vaak voor de experts zelf nog een verrassing. Omdat voordat bij MEIKO een innovatie in serie wordt geproduceerd, deze nog een laatste kwaliteitscontrole moet ondergaan. Grondig van binnen en buiten. Zowel microbiologisch als mechanisch in het testlaboratorium van MEIKO. En vooral bij het laatste is men niet te snel tevreden. Want het is een vereiste voor MEIKO om de reële omstandugheden zoals deze bij de klant bestaan, zo goed mogelijk te simuleren. Ook als daardoor de in normen vastgelegde richtlijnen voor dergelijke belastingsproeven – bijvoorbeeld wat het aantal herhalingen betreft – ver worden overschreden!

  Zoals bij de M-iClean H. Het nieuwe bij dit model is het automatisch openen van de kap. Het testen van deze functie moest voor de marktinvoering in 2017 nog als laatste stap van de kwaliteitscontrole worden uitgevoerd. Is de kap geslaagd voor deze hardheidstest bij MEIKO? Met vlag en wimpel! „Wij hebben de M-iClean H ongeveer 1,2 miljoen cycli laten uitvoeren. Daarna werkte de automatische kap nog net zo goed als op de eerste dag“, aldus Johan de Bok, sales manager MEIKO Nederland. Voor de experts in het testlaboratorium van MEIKO betekende dat bij het opbouwen van de proefopstelling: ongeveer elke 10 seconden kap open – kap dicht. Een half jaar lang. Nonstop. Houdt een van de ingebouwde componenten de belasting niet vol? Treden op bepaalde plaatsen vermoeiingsbreuken op? Als dit het geval was, werd zo snel mogelijk de oorzaak geanalyseerd en vervolgens verbeteringen aangebracht. Dit gebeurde in nauw overleg met de fabrikanten of de collega's van materiaalonderzoek bij MEIKO, die kunststoffen en rubbermengsels op hun geschiktheid testen. Daarna werd de test voortgezet. Tot na 1,2 miljoen keer openen en evenveel keer sluiten de belastingsproef als geslaagd werd beoordeeld en vervolgens beëindigd. „Wij hadden nog zonder problemen verder kunnen testen“, aldus Bart Jasperse, algemeen directeur MEIKO Nederland.

  Maar waarom zoveel herhalingen? Vooral omdat normaal gesproken slechts 100.000 van deze zogenoemde lastwisselingen zijn vereist? „Het vastgelegde aantal vonden wij te laag omdat deze niet de reële omstandigheden representeert die wij bij onze klanten ter plaatse kennen“, volgens Bart Jasperse. Want in de praktijk zijn ongeveer 180 wascycli per dag normaal. En 100.000 herhalingen zouden dan al binnen anderhalf jaar zijn bereikt. Te weinig voor MEIKO! Hier heeft men de automatische kap meteen maar voor 18 jaar getest. We wilden het zekere voor het onzekere nemen. Dat MEIKO zeer veel vertrouwen heeft in zijn techniek, blijkt uit de garantie van 60 maanden op alle elektronische en mechanische componenten van de automatisch kap. Voor echte functie- en investeringszekerheid! Inmiddels wordt de M-iClean H in veel restaurants, kantines en grootkeukens gebruikt – en bewijst daar dagelijks zijn kwaliteit. Automatisch bij het inschuiven van de korf, door zacht aantikken of een druk op de knop glijdt de kap omlaag en wordt gesloten. Geruisloos. Betrouwbaar. Zonder krachtsinspanning. Zodat het werk voor het personeel wordt verlicht. En hiervoor zijn inmiddels meerdere hooggewaardeerde prijzen toegekend, zoals de KÜCHE-Award des Verbands der Köche Deutschlands e.V., in 2017 goud, in 2018 zilver. Of de Catering Star, toegekend door mensen uit de branche. De XL-variant kreeg in 2017 goud en in 2018 zilver. De SCI Equipment Award van de FCSI en de wereldwijd grootste organisator voor B2B-events, UBM SES, volgde.

  MEIKO doet meer. En dat geldt zeker niet alleen voor de belastingsproeven. „Made by MEIKO“ is een onderscheidingsteken voor kwaliteit en betrouwbaarheid. Een getuigenis van de beste technologie en de beste materialen in harmonie met het milieu. Een belofte aan de klant, luisteren en meedenken, de eigen producten steeds weer op effectiviteit en efficiëntie controleren. Alleen zo lukt het om aan de gestelde eisen en wensen te voldoen, en nog liever: deze te overtreffen. Het is precies dat wat een aanbieder van kwaliteitsproducten vandaag de dag onderscheidt. En omdat de kwaliteitsbelofte van MEIKO wereldwijd is uitgesproken, voldoen wereldwijd alle MEIKO productielocaties in dezelfde mate aan deze eisen. En omdat het een totaalconcept is, omvat het naast de productkwaliteit ook de proces- en servicekwaliteit. Volledig schone oplossingen inderdaad!

  Het bleef niet lang stil in het testlaboratorium van MEIKO. Want de innovaties voor 2019 staan al in de startblokken – deze moesten zich eerst nog onderwerpen aan de kritische blikken van de experts om te voldoen aan de strengste voorwaarden. Maar ook zij hebben de strenge kwaliteitscriteria van MEIKO doorstaan. U zult verrast zijn!

  SAMEN EEN STAP VOORUIT

  Met duurzame oplossingen voor het wassen van herbruikbaar kunststof servies.

  Weg met wegwerp, het is tijd voor herbruikbaar: van bekers tot flessen, van bakjes tot schaaltjes.

  Meer informatie