0
Winkelwagentje
Contact
  The clean solution

  MEIKO bestaat 95 jaar!

  1 van  / 1

  De Duitse hygiënespecialist MEIKO viert in juli haar 95-jarig bestaan. Als een van 's werelds toonaangevende fabrikanten van professionele vaatwasmachines, reinigings- en desinfectieapparaten en voedselrestenverwerkingssystemen, heeft MEIKO niets minder voor ogen dan de wereld schoner te maken. Hiervoor vertrouwt het bedrijf op innovatieve technologieën voor wassen, reinigen en desinfecteren. En op zijn medewerkers, die met hun inzet, kennis en inventiviteit elke dag een stap dichter bij dit doel komen.

  Het 95-jarig bestaan is volgens Dr. Ing. Thomas Peukert, CEO van de MEIKO Group, geen jubileum dat groots wordt gevierd. Maar het is volgens hem wel een mooie gelegenheid om stil te staan bij de succesvolle weg die het bedrijf is ingeslagen. Vanaf de oprichting is het altijd de missie van het bedrijf geweest om de wereld schoner te maken. “En het is meer dan datˮ, zegt Dr. Thomas Peukert, “het is een belofte aan al onze klanten, onze zakenrelaties en onze partners! Daaraan werken wereldwijd meer dan 2600 toegewijde medewerkersˮ.

  Succesvol sinds 1927
  Het succesverhaal van MEIKO tot nu toe wordt gekenmerkt door ondernemende en technische hoogtepunten. Het is begonnen met de productie van de eerste MEIKO vaatwasmachine die de naam “Standaardˮ droeg en loopt door tot de huidige innovaties. Daaronder vallen onder meer grote geautomatiseerde vaatwassystemen zoals de MEIKO M-iQ Bluefire, die personeel uitspaart en daarmee het tekort aan arbeidskrachten kan tegengaan. Of de ergonomische M-iClean H doorschuifmachines met automatische kap en korfherkenning die de gezondheid van de medewerkers beschermen. Nieuw zijn ook de TopLine bedpanspoelers met assistentiesysteem.

  Op de internationale vakbeurs Interschutz heeft MEIKO zich onlangs gepresenteerd als overtuigende aanbieder van oplossingen voor het reinigen van ademhalingsbeschermingsapparatuur bij de brandweer en in de industrie en inspireerde het bedrijf het gespecialiseerde publiek met de nieuwe voorreinigingsmachines en doorschuifapparaten voor ademhalingsmaskers. Met het oog op het energietekort is het ook de moeite waard om de voedselrestenverwerkingssystemen van MEIKO nader te bekijken. Met hun hulp kan elektriciteit worden opgewekt in biogasinstallaties.

  Alles verandert 
  De toekomstige uitdagingen komen voort uit veranderende levensstijlen, de eisen die we aan hygiëne stellen en de manier waarop we met de beschikbare natuurlijke bronnen omgaan. MEIKO gaat deze uitdagingen aan met nieuwe technologische oplossingen die tot steeds betere wasresultaten, hygiëne- en milieustandaarden leiden. Thomas Peukert benadrukt dat MEIKO sinds 1927, ondanks de veranderingen, continu en constant is. Peukert zegt: “Leven betekent verandering en wij maken daar deel van uit. We gaan behendig om met de veranderingen en lopen het liefst een stapje voor, zodat we de perfecte oplossingen kunnen biedenˮ.

  Om deze oplossingen continu te kunnen blijven bieden, dient elke individuele medewerker zich te identificeren met de bedrijfsdoelstellingen en dient de bedrijfsleiding dit mogelijk te maken. Thomas Peukert: “MEIKO is sinds 1979 eigendom van de Oskar en Rosel Meier Stichting. Tegen deze achtergrond kan MEIKO, in de rol van wereldspeler, bij belangrijke kwesties anders handelen dan beursgenoteerde bedrijven of door de eigenaar geleide ondernemingen. De stichting verplicht MEIKO om de behaalde winst in het bedrijf te houden en te herinvesteren in technologieën, machines, productontwikkelingen en medewerkers. Deze structuur leidt tot een actieve verdere ontwikkeling van de medewerkers en van alle aspecten van het bedrijf!ˮ

  Zelfs in crisistijd voorbereid
  Dr. Ing. Thomas Peukert ziet MEIKO als toekomstgericht: “We behandelen elkaar met respect en verantwoordelijkheid, zowel intern als extern. MEIKO kent een geweldig waardensysteem. Dit heeft zich ook altijd in tijden van crisis bewezen. We kunnen op elkaar vertrouwen. Kort samengevat is het succes van MEIKO te danken aan het volhardend nastreven van onze doelen en de kennis en het doorzettingsvermogen van onze medewerkers.ˮ

  Voor het 95-jarig jubileum zijn diverse medewerkers geïnterviewd en in de spotlight gezet. Lees alle interviews op https://www.meiko-global.com/en/our-company/95-years

  SAMEN EEN STAP VOORUIT

  Met duurzame oplossingen voor het wassen van herbruikbaar kunststof servies.

  Weg met wegwerp, het is tijd voor herbruikbaar: van bekers tot flessen, van bakjes tot schaaltjes.

  Meer informatie