0
Winkelwagentje
Contact
  The clean solution

  Zwitsers bedrijf Biotrans gaat deel uitmaken van de MEIKO-groep

  , categorie Bedrijf
  1 van  / 1

  MEIKO GREEN Waste Solutions
  Zwitsers bedrijf Biotrans gaat deel uitmaken van de Meiko-groep

  De Duitse hygiëne-expert Meiko en de Zwitserse onderneming Biotrans starten samen de nieuwe onderneming „Meiko Green Waste Solutions“. Beide ondernemingen zien het al jaren als hun taak om etensresten en keukenafval als waardevolle grondstoffen te behandelen en deze met behulp van speciale technische verzamel- en verwerkingsinstallaties terug te brengen in de energiecyclus . Door de oprichting van de onderneming ´Meiko Green Waste Solutions´ zullen de bedrijven voortaan hun krachten bundelen om duurzame en hygiënische oplossingen te kunnen bieden. Een van de zwaartepunten vormt hierbij het advies en de omzetting met betrekking tot procesoptimalisatie.

  Waar maaltijden worden bereid, ontstaat keukenafval, zoals groente- en fruitschillen. Niet te vergeten de etensresten die op de borden van de gasten blijven liggen en weggegooid moeten worden. Maar wat gebeurt er met de resten die in restaurants, grootkeukens, kantines, mensa's en bij levensmiddelenproducenten overblijven? Dat wat veel mensen als gewoon afval beschouwen, werd bij Meiko twintig jaar geleden al als waardevolle grondstof gezien. Geheel in lijn met de bedrijfsfilosofie om de wereld schoner te maken, wilde men de onvermijdelijke en ogenschijnlijk waardeloze etensresten met intelligente techniek op een zinvolle manier verwerken. De doelstellingen waren verbetering van de hygiëne in de keuken, minimalisering van de kosten en het terugbrengen van waardevolle grondstof in de energiecyclus.

  De Zwitserse onderneming Biotrans met directeur Patrick Hoffmann volgde sinds de oprichting in 2006 dezelfde visie. Met pioniersgeest, hoge eisen aan de eigen techniek en een duurzame bedrijfsfilosofie werden uitstekende producten en diensten ontwikkeld. Het gezamenlijke doel en het gedeelde bewustzijn voor kwaliteit en waarden leidden tot gesprekken waarvan het resultaat de nieuwe onderneming ´Meiko Green Waste Solutions´ is. Als „geestverwanten“ lag het voor de hand om de krachten te bundelen en synergieën te benutten, want ieder voor zich waren de ondernemingen te klein voor de uitdagingen van de toekomst. Zo slaan de jarenlange ervaring en de knowhow met betrekking tot internationale hygiënestandaards de handen ineen, bijvoorbeeld aan boord van cruiseschepen. De internationale infrastructuur en service van de Meiko-groep vormen de grondsteen voor het nagestreefde marktleiderschap als hoog gespecialiseerde aanbieder van individuele oplossingen voor alle ordes van grootte en individuele eisen.

  „We hebben de groene oplossing gevonden“, zegt Patrick Hoffmann, directeur van ´Meiko Green Waste Solutions´ en vult aan: „Wij willen bijzonder duurzaam te werk gaan als het gaat om de wensen van onze klanten. Het groeiende milieubewustzijn en het streven een ethische en duurzame oplossing te vinden voor afvalverwijdering vragen om geheel nieuwe strategieën. Ook vormen procesoptimalisaties en natuurlijk de verbetering van de hygiëne centrale thema's die wij voor onze klanten perfect op willen lossen“.

  De toewijding aan duurzaamheid vormt een bijzondere drijfveer voor de partners. "Wij letten als waardegedreven onderneming niet alleen op de cijfers, maar ook op de filosofie die erachter zit", benadrukt Meiko-CEO Dr.-Ing. Stefan Scheringer en vervolgt: "Etensresten vormen een 
  belangrijk, maar ook problematisch thema. Wij kunnen met onze innovatieve techniek bijdragen aan een oplossing van dit probleem en daarnaast nog zorgen voor een zinvolle verdere verwerking, namelijk het winnen van energie. Zo ontstaat uit ogenschijnlijk afval een kostbare grondstof voor energiewinning die elke dag opnieuw beschikbaar is. Voor ons geldt: Wij denken in generaties en niet in kwartalen".

  Hannes Braun, voormalig directeur van Biotrans Deutschland GmbH, zal voortaan de verkoop op de Duitse markt leiden: „De laatste jaren hebben aangetoond dat met name op de Duitse markt geheel individuele klantenwensen leven. Enerzijds gaat het om een eenvoudige, schone en hygiënische omgang met het thema onvermijdelijk, organisch afval. Anderzijds gaat het er echter ook om, hoe men samen met vakkundige planners voor keuken- en gebouwentechniek projecten ontwikkelt waarbij het nut voor de klant van begin af aan voorop staat. Het complete spectrum rijkt van kleine professionele keukens, bijvoorbeeld vanaf 200 maaltijden, tot zeer grote productiebedrijven die duizenden maaltijden per dag produceren. Ik kijk er in de nieuwe constellatie en met de gehele bandbreedte aan oplossingen erg naar uit om nog beter in de behoeften van de klanten te kunnen voorzien“.

  Tegenwoordig is de specialist in vaatwastechniek uit Offenburg, die kort geleden zijn 90-jarig jubileum vierde, een internationale onderneming voor duurzame en schone oplossingen in professionele keukens overal ter wereld. Met de overkoepelende ´Meiko Green Waste Solutions´ beschikt de gastronomiebranche nu over op maat gemaakte oplossingen voor het complete proces van professionele verwerking van etensresten. Gebundelde resources en de spirit van een start-up wijzen de weg, die begint op de Hamburger beurs Internorga. In de Hanzestad valt met de eigen beursstand van ´Meiko Green Waste Solutions´ het officiële startschot voor de nieuwe onderneming.  Lees meer op de speciale MEIKO Green Waste Solutions website (EN).

  SAMEN EEN STAP VOORUIT

  Met duurzame oplossingen voor het wassen van herbruikbaar kunststof servies.

  Weg met wegwerp, het is tijd voor herbruikbaar: van bekers tot flessen, van bakjes tot schaaltjes.

  Meer informatie