0
Winkelwagentje
Contact
The clean solution

Bad Hotel Domburg

Duurzaamheid op topniveau met M-iQ van MEIKO

Het Badhotel is het nr.1 hotel van de provincie Zeeland.

Een prachtig Spa-resort dicht bij de zee: Het Badhotel is het nr.1 hotel van de provincie Zeeland. Het heeft de beschikking over 116 kamers en suites, conferentieruimtes, een bibliotheek en vier restaurants.

Domburg is het oudste zeebad van Zeeland en kan terugkijken op een lange geschiedenis. De plaats ligt bij een groot bosgebied en zandduinen met brede, schone zandstranden, die uitnodigen om te gaan zwemmen en surfen. Ook vindt u hier natuurbeschermingsgebieden, historische plaatsen zoals mottekastelen en pittoreske havens en jachthavens. Bovendien worden talrijke sportieve activiteiten geboden en een veelvoud aan lokale gebeurtenissen zoals kermis, markten en muziekfestivals.

Het hotel is supertrots op het "Groene Sleutel"-certificaat in goud. De "Groene Sleutel" is het Nederlandse eco-label voor hotels. Het Badhotel gebruikt alleen nog LED-verlichting en heeft in energie-efficiënte verwarming en boilers geïnvesteerd. Dit alles heeft er aan bijgedragen, dat de energiekosten sinds 2008 met bijna 40% zijn gedaald.

"Niet alleen goed voor het milieu, maar ook goed voor onze portemonnee",zegt de Managing Director van het Badhotel, Govert Janzen. Om de groene doelen nog meer te benaderen, installeerde het Badhotel een MEIKO M-iQ-korftransportmachine, die tot 130 korven per uur kan spoelen.

"We hebben slechte ervaringen met een eerdere vaatwasmachine (van een andere leverancier). Daarom hebben wij, toen we een vervangende machine gingen uitzoeken, serieus professioneel advies gevraagd", gaat Janzen verder.

"Wij hebben ook de machines van de MEIKO-concurrentie bekeken. Wij hebben hiervoor veel gegevens zoals capaciteit, water en gebruik van chemicaliën met elkaar vergeleken. MEIKO heeft gewonnen, vooral op het gebied van de totale bedrijfskosten in verhouding tot de levensduur van de machine.

De als tweede geplaatste concurrent was meer dan 15.000 euro duurder! MEIKO is de Mercedes Benz onder de vaatwasmachines en hoe meer gasten wij in het hotel hebben, des te duidelijker het wordt wat deze machine kan. Als de 280 couverts van het ontbijt binnenkomen, voelt de M-iQ zich volledig in zijn element. Wij bewaken het waterverbruik van de vaatwasmachine niet afzonderlijk, maar ik kan u wel zeggen... Ondanks dat ons hotel gemiddeld gezien meer gasten heeft, gebruiken wij minder water, en ik weet zeker, dat de machine van MEIKO hier aan bijgedragen heeft.

Het is ook zonder twijfel, dat de M-iQ veel minder stoom produceert dan de vorige machines. Ook buiten de machine ontstaat zeer weinig warmte. Het personeel dat in dit gebied werkt, ervaart nu een comfortabelere werkomgeving. Voor mij is het een bevestiging van mijn overtuiging, dat de M-iQ van MEIKO het rendement verbetert en een lange levensduur heeft. En daarnaast oogt hij ook nog best goed!"