0
Winkelwagentje
Contact
The clean solution

Ergonomische oplossingen in de nieuwe spoelkeuken

Vaatwasmachines van MEIKO voor het Dwór Bogucin Hotel & Restaurant in Polen

Het Dwór Bogucin ligt op 15 km van Lublin, langs de route Warschau-Lublin. Het gebouwencomplex bestaat uit een driesterrenhotel, een restaurant, een café en een grote tuin met drie sprookjesachtige vijvers. In twee zalen kunnen evenementen voor maximaal 500 personen worden gehouden. Om dan het vaatwerk en de keukenapparatuur goed schoon en hygiënisch te houden, vormt een grote uitdaging. Professionele vaatwasmachines van MEIKO verrichten uitstekende diensten voor deze uiterst veeleisende taak: twee doorschuifmachines M-iClean HM met automatische kap voor het wassen van servies en een gereedschappenwasmachine FV130.2 voor het wassen van groter vaatwerk en keukengerei.

“De energieterugwinning (ComfortAir) elimineert het probleem van vrijkomende damp, verbetert het comfort op de werkplek en vermindert het stroomverbruik aanzienlijk. Samen met de automatische kap van de M-iClean HM  doorschuifmachine maakt dat ons werk in de spoelkeuken een stuk gemakkelijker en aangenamer", zegt chef-kok Andrzej Wójcik. “De ergonomie? Tijdens de presentatie van MEIKO raakten we al overtuigd van het comfort en de ergonomieˮ, voegt hij eraan toe.

Vlinderspoelparadijs
ErgonomieComfort-pakket

Door de automatische korfherkenning is zelfs het aantikken niet meer nodig. Schuif de korf er aan de zijkant in en de machine doet de rest. De geavanceerde droogtafel zorgt voor perfectie tot het einde: geen drogen, geen poleren.

“Doordat omgekeerde osmose (GiO) wordt ingezet, hebben we niet langer te maken met lelijke afzettingen op glasoppervlakken. Daarnaast is er geen sprake meer van urenlang poleren, gebroken glazen en letsel aan handenˮ, zegt een van de obers.

“Dankzij de gereedschappenwasmachine (FV130.2) wassen we continu alle potten, pannen en ander keukengerei met ongekende efficiëntie. Bij de voorbereiding op grote evenementen is er in de keuken altijd veel te doen, maar nu hebben we één probleem minder waarvoor we een oplossing moeten bedenkenˮ, zegt de chef tevreden.

“Zowel hoge hygiënenormen als de gezondheid van onze gasten zijn onze prioriteit en dankzij de oplossingen van MEIKO kunnen we beide garanderen. Verder was het belangrijk voor ons om het personeel te ontlasten en het wasproces te versnellen, waardoor het werk in de keuken met de nieuwe technologie van MEIKO werd verbeterdˮ, zegt eigenaar Grzegorz Krajewski.

 Omgekeerde osmose systeem
Omgekeerde osmose - Professionele vaatwastechnologie

Net als bij het volledige demineralisatieproces, produceert een osmose-module vrijwel puur water. Onder druk wordt het water door een membraan gestuurd, waarbij bijna alle ongewenste substanties achterblijven.