0
Winkelwagentje
Contact
The clean solution
Icon Hotel Industrie

Ergonomie in de spoelkeuken vergemakkelijkt inclusie

Fair Resort in Jena heeft dubbel profijt van MEIKO technologie

Fair Hotel Jena Page Hero

Inclusie – en dus ook de tewerkstelling van mensen met een zware functiebeperking – blijkt overal een grote uitdaging te zijn. Zo komt in de deelstaat Thüringen slechts 25% van de ongeveer 4.600 bedrijven hun wettelijke verplichting na om een persoon met een handicap in het werkproces op te nemen. Een bedrijf dat dit wel doet is het Fair Resort, een sport- en wellnesshotel in Jena.

 

Een schoolvoorbeeld van inclusie. Achter de wellness en spa, nauwelijks zichtbaar voor de gasten, gaat een wereld schuil die gekenmerkt wordt door diversiviteit en collegialiteit en een probleemloze samenwerking tussen overheidsinstanties en bedrijfsleven. Een wezenlijk aandeel hierin heeft een machine: de doorschuifmachine M-iClean H van MEIKO. Dit is een van de modernste doorschuifmachines als het gaat om rendement en ergonomie – en ontvouwt hiermee op prachtige wijze inclusieve krachten. Ivo Knoll, chef F&B bij Fair Resort, legt uit hoe dit kan: "We zijn altijd op zoek naar personeel dat in de spoelkeuken van aanpakken weet. Toen Leon K. vijf jaar geleden als stagiair 'horeca-medewerker' bij ons kwam solliciteren vonden we dat allemaal fantastisch“. Bij zijn sollicitatie had de 22-jarige alleen één ding niet verteld: dat hij een zware beperking heeft. "Leon wilde niet dat wij hem in de eerste plaats als een gehandicapte collega zouden zien. Hij wilde dat hij vanwege zijn kwaliteiten en prestaties voor de stage aangenomen zou worden." En dat gebeurde!

Vlinderspoelparadijs
ErgonomieComfort-pakket

Door de automatische korfherkenning is zelfs het aantikken niet meer nodig. Schuif de korf er aan de zijkant in en de machine doet de rest. De geavanceerde droogtafel zorgt voor perfectie tot het einde: geen drogen, geen poleren.

Voor het hotelmanagement betekende dit in eerste instantie meer bureaucratie – maar vooral ook veel nieuwe mogelijkheden! "We moesten in de spoelkeuken investeren. We kenden MEIKO als een betrouwbare fabrikant op het gebied van de vaatwastechniek. De M-iClean H bleek perfect voor Leon en zijn behoeften, en de Duitse instantie voor inclusie droeg gedeeltelijk zorg voor de financiering.“ Bovendien kreeg het bedrijf voor de nieuwe collega met een handicap loonkostensubsidie en speciale begeleiding.

 

De doorschuifmachine M-iClean H draagt namelijk niet alleen bij tot lage bedrijfskosten. De machine zorgt ook voor een geschikte werkplek voor een medewerker met een handicap. Op deze manier zorgt niet alleen Leon K. voor een goed bedrijfsklimaat. De doorschuifmachine M-iClean H is hier ook voor verantwoordelijk. De machine werkt met minder damp en maakt dankzij het automatische kapsysteem en de automatische korfherkenning een probleemloze en tijdbesparende workflow mogelijk.