0
Winkelwagentje
Contact
The clean solution

Hilton Milaan

M-iQ-bandtransportmachine voor Hilton Milaan

Het Hilton Milaan is een perfecte uitvalsbasis om de opwindende en stijlvolle stad Milaan te ontdekken. Het staat op een ideale locatie, slechts één blok verwijderd van het centraal station en twee kilometer van veel bezienswaardigheden.
 

Paolo Ghirardi, Chef-kok bij Hilton Milaan, werkt al 13 jaar voor het bedrijf. Hij kwam voor het eerst in contact met de wereld van MEIKO toen hij door een vakblad bladerde, en zijn eerste indruk was bijzonder positief.

"Toen ik contact opnam met MEIKO Italia, kreeg ik al direct de indruk dat ik te maken had met een professioneel team, met een bedrijfsvisie die ging over uitstekende vaatwasprestaties,” zegt Ghirardi. "Het feit alleen al dat ze een gebied op de voorgrond plaatsten dat voorheen voornamelijk genegeerd werd, zette mij aan het denken: in een hotelketen als de onze is de manier waarop je dingen organiseert heel belangrijk, daarom heeft het een significante toegevoegde waarde om de vaat op een specifieke manier te organiseren."

"De belangrijkste redenen waarom ik een M-iQ-machine van MEIKO heb gekocht, kunnen in een paar woorden worden samengevat," gaat Ghirardi verder:

"efficiëntie, technologie, gebruiksgemak en betrouwbaarheid." In december 2011 maakte Milaan zich klaar om kerst te vieren en installeerden de technici van MEIKO de vaatwasser voor het hotel, zodat die kon bijdragen aan de feestvreugde!

Ghirardi is enthousiast over de behaalde kostenbesparing: "Op het gebied van bedrijfskosten biedt de M-iQ echt voordelen ten opzichte van onze vorige machine. De jaarlijkse besparingen zijn enorm en we hebben berekend dat de aanvankelijke investering in slechts drie jaar kan worden terugverdiend.

"De M-iQ heeft onze maandelijkse kosten voor afwasmiddel met twee derde verlaagd en heeft ons energieverbruik teruggebracht van 47 kWh naar ongeveer 22 kWh."

"We geven ook 50% minder uit aan onderhoud dan bij onze vorige machine. MEIKO adviseert slechts twee onderhoudsbeurten per jaar en dat blijkt precies goed te zijn. Buiten het standaard zesmaandenplan hebben we sinds we de machine kochten nog geen extra onderhoud nodig gehad."

"Hilton Milaan serveert 300 à 400 couverts per dag, dat is zo'n 12.000 à 13.000 couverts per maand, daarom is afwassen een heel belangrijk onderdeel van de werkzaamheden van het hotel. Dankzij MEIKO hebben we nu een spoelkeuken waar we geen last hebben van hitte, vocht en herrie. Om u een indruk te geven van wat dat betekent, in mijn eigen huis is het warmer dan in spoelkeuken! Eén tastbaar resultaat is dat de twee mensen die de machine bedienen gelukkiger zijn en onder veel betere omstandigheden werken."

Over het algemeen is Ghirardi zeer tevreden: "Hilton heeft wereldwijd gekozen voor MEIKO en ik zou iedereen MEIKO aanbevelen. Er zijn tal van machines op de markt die veel duurder en minder efficiënt zijn. En, anders dan de M-iQ bereiken die nooit het punt dat ze zichzelf terugbetalen!”