0
Winkelwagentje
Contact
The clean solution

Slagerij Krautter

Bij slagerij Krautter hechten ze waarde aan duurzaamheid - tijd voor M-iClean H

Wat een M-iClean H van MEIKO met een Harley Davidson te maken heeft? Mark Krämer is enthousiast over de edelstalen buizen van beide machines. De bedrijfsleider van slagerij Krautter in Vaihingen an der Enz is gepassioneerd motorrijder - en had er genoeg van dat benzine- en olieslangen altijd tamelijk snel versleten waren. Hij liet de slangen van zijn motorfiets van edelstaal voorzien. De zakenman beleefde een déjà-vu toen hij de nieuwste generatie spoelmachines met kap van de firma MEIKO, een M-iClean H, in het spoelgedeelte van zijn slagerij in gebruik nam: buizen - edelstaal.

"We hebben nu definitief de zekerheid dat onze machine tenminste op deze plek een lange levensduur zal hebben", spreekt de chef uit ervaring.

Dishwasher in the butcher Krautter

Een uitrusting van de nieuwste generatie en een team waarop hij kan vertrouwen, omdat hij als chef in het arbeidsklimaat en ook in de lonen investeert, waarborgt de groei van de traditionele slagerij die zich steeds meer tot een event-caterer heeft ontwikkeld. De grote autofabrikanten van de regio hechten waarde aan de smaak, service en professionaliteit van de dienstverlener in de consequent zwarte outfit. "In zes maanden tijd koken we voor ongeveer 15.000 personen", aldus Mark Krämer. Het zijn niet alleen maar automobilisten uit de buurt - scholieren, particulieren, wijngildes, bedrijven, de "jarigen" van het bejaardentehuis en de gasten in de slagerij aan het begin van het voetgangersgebied van Vaihingen klakken met hun tong als Mark Krämer en zijn team de lekkernijen uit het familiebedrijf serveren.

Nikolette Boorbas klakt in figuurlijke zin met haar tong, sinds ze de regie heeft over de M-iClean H in slagerij Krautter: het werken gaat snel, de machine heeft slechts ongeveer een minuut per spoelgang nodig, stoom wordt grotendeels vermeden en het moeilijke gedoe met de kapbeugel is eindelijk voorbij:
"Ik wil de machine echt niet meer kwijt", antwoordt Nikolette Boorbas op de vraag hoe goed de M-iClean H haar bevalt.

De automatische kapopening wordt ook door Mark Krämer en zijn vrouw Christiane, wier ouders de slagerij in de jaren '50 hebben opgericht, zeer gewaardeerd: "De kapbeugel is bij de oude machine ook al afgebroken, omdat deze voortdurend scheef werd geopend", vertelt Mark Krämer. De ingenieurs van MEIKO erkenden het probleem van het schuine openen en zorgden ervoor dat het display voor de bediening van de nieuwe machinegeneratie niet aan de voorzijde, maar aan de zijkant van de machine is aangebracht. Daar staat het bedieningspersoneel namelijk meestal. In het meest ongunstige geval werden de oude modellen vaak ook 'even' met slechts één hand geopend - wat de gehele ergonomie om zeep hielp.

"Het automatische kapsysteem betekent voor ons een meerwaarde voor elke dag"

... aldus bedrijfsleidster Christiane Krämer. Ze voegt eraan toe: "Gewoon een gaaf idee."

Vlinderspoelparadijs
ErgonomieComfort-pakket

Door de automatische korfherkenning is zelfs het aantikken niet meer nodig. Schuif de korf er aan de zijkant in en de machine doet de rest. De geavanceerde droogtafel zorgt voor perfectie tot het einde: geen drogen, geen poleren.