0
Winkelwagentje
Contact
The clean solution

Onlineslagerij Schaufler

Deze spoelmachine met kap spoelt gewoon alles – ergonomisch dankzij een innovatief automatisch kapsysteem

De ontwikkeling van het slagersambacht in Duitsland staat bijna gelijk aan een slachtpartij. Tendens: krimpend! Michaela Schaufler betwist dit niet. Weliswaar heeft ze haar slagerij in Offenburg begin 2017 gesloten – haar productie van leverworst- en bloedworstblikken, kirschwassersalami, boterhamworst, braadworsten, spek en ham enz. draait op volle toeren.

"We hebben sinds ongeveer vier jaar een onlinewinkel onder het domein www.schwarzwaldmetzgerei.com."

"Vroeg of laat komt men bij ons terecht, als op het internet gezocht wordt naar Schwarzwalder schinken" vertelt Michaela Schaufler met trots. Want: de bazin van het 3-koppige team van de Schwarzwaldslagerij verpakte met haar medewerkers tijdens het bestaan van de winkel ongeveer 10.000 pakketten per jaar.

Om er voor te zorgen dat het team de vraag nog sneller de baas, in dit geval natuurlijk de bazin, kan worden, heeft Michaela Schaufler recentelijk in een supermoderne blikkensluitmachine geïnvesteerd. Hierop volgde de gloednieuwe M-iClean H van MEIKO voor de spoelkeuken.

De 42-jarige vrouw zet haar productie het liefst op "Vrouw vooraan", ze verafschuwt investeringsachterstand. Daarom is de opgeleide specialistische slagerijverkoopster ook zeer enthousiast over de machine met de mechanische kapopening, de terughoudplaat, die tijdens het openen van de kap de stoom hierin tegenhoudt, en ook de droogtafel alsmede de roestvrijstalen buizen hebben indruk gemaakt op Michaela Schaufler: "Mijn medewerkers en ook ik bedienen de spoelmachine en voor ons was de krachtsinspanning met de beugel voor het openen tot nu toe niet irrelevant. De collega in de productie spoelt ook als het nodig is en voor hem was de bediening, met zijn lengte van bijna twee meter, gemakkelijker."

"Echter, zijn wij vrouwen blij met elke inspanning die ons wordt bespaard!"

Het feit dat er minder stoom uit de M-iClean H komt, ervaart Michaela Schaufler ook als zeer aangenaam: "We draaien in de productie de temperatuur in de ruimte natuurlijk omlaag, in de winter is het vaak zeer koud. Als er teveel stoom ontstaat tijdens het spoelen, beslaan hier de muren en ramen, de stoom condenseert en het wordt hierbinnen echt onaangenaam vochtig." De door MEIKO nieuw ontwikkelde droogtafel beschouwt Michaela Schaufler vooral als verlichting, als ze na een cateringopdracht veel moet spoelen: "Het opruimen is in een oogwenk gebeurd. De vaat is uit de kunst, komt bijna droog uit de machine en het laatste vochtrestand verdwijnt op de droogtafel."

Dat de E2-slagerskratten zich net als de grote kookpannen en de enorme toevoerschroeven uit de productietechniek spelenderwijs in de M-iClean H laten rangschikken, maakt de nieuwste spoelmachine met kap van MEIKO voor Michaela Schaufler meer dan perfect. Samen met de goede service ("Als we bellen, staat er per omgaande iemand van de service voor de deur!").

"Er bestaat duidelijk nog meer ruimte wat betreft het werk, dat ons team kan volbrengen. Een spoelmachine zoals de M-iClean H helpt ons, ons werk te rationaliseren en onze tijd bij voorkeur te besteden aan de logistiek van onze producten in plaats van met spoelen!"