0
Winkelwagentje
Contact
The clean solution
Icon Hospital

Tropenklinik Paul-Lechler-Krankenhaus waardeert de kwaliteit van MEIKO

Het nieuwe gebouw van de Tropenklinik Paul-Lechler-Krankenhaus is uitgerust met de modernste desinfectietechnologie

Tropische kliniek Paul Lechler

De Tropenklinik Paul-Lechler-Krankenhaus werd opgericht in 1906 als herstellingsoord voor patiënten met een tropische ziekte. Verantwoordelijke voor de kliniek is tot op de dag van vandaag het Deutsche Institut für Ärztliche Mission e.V. (Difäm). Boven de daken van Tübingen uitreikend, met uitzicht op de uitlopers van de Schwäbische Alb, heeft het huis zich ontwikkeld tot gecertificeerde acute-zorgkliniek voor geriatrie en interne geneeskunde. De palliatieve geneeskunde vormt een ander belangrijk zwaartepunt van de behandeling. Tevens is de kliniek een van de grootste centra voor tropen- en reisgeneeskunde in Duitsland, waar jaarlijks 8000 ambulante patiënten worden verzorgd. Zij maken gebruik van de expertise van de Tübinger reis- en tropengeneeskunde. Speciale isolatiekamers dienen voor de stationaire behandeling van patiënten met een tropische ziekte.

In 2017 werd het nieuwe gebouw van de Tropenklinik Paul-Lechler-Krankenhaus in gebruik genomen, dat nu zowel voor de medewerkers als voor de patiënten meer comfort, een duidelijk gemoderniseerde technische uitrusting en kortere afstanden biedt. De technische modernisering van het ver over de grenzen van Tübingen bekende Paul-Lechler-Krankenhaus reikt vanzelfsprekend tot in de werkruimtes voor verplegend personeel. Daar vertrouwt men – overigens net als in het oude gebouw – op de technologie van MEIKO. Zorgmanager Sven Braun zegt daarover: "Het was onze wens dat er bij de aanbestedingen voor het nieuwe gebouw ook rekening werd gehouden met het thema 'kwaliteit'. We hebben voor MEIKO gekozen omdat we in het oude gebouw al zeer tevreden waren met deze technologie." 

De TopLine reinigings- en desinfectieapparaten zijn in de fabriek allemaal ingesteld met een A0-waarde van 600. Daarvoor pleitten ook de experts van het Deutsche Beratungszentrum für Hygiene in Freiburg (BZH), die de kliniek ondersteunen. Een beslissing die voor Sven Braun de enige juiste was: "Met bijna 100 bedden zijn we te klein om een eigen hygiëneteam beschikbaar te hebben en daarmee ook op dit gebied bij de tijd te blijven. De ondersteuning van het BZH zorgt voor professionaliteit en ons personeel wordt doelgericht begeleid. Daarmee volgen we ook onze richtlijn de outsourcing te minimaliseren".


MEIKO is in de kliniek ook te vinden in een patiëntenkeuken – maar dan om vaatwerk hygiënisch af te wassen. Ergotherapeute Lena Korn kookt hier ook met patiënten. Daarom komt alleen een professionele vaatwasmachine zoals de M-iClean U in aanmerking, die ook hier met zijn hoge bedrijfstemperaturen voor gegarandeerde hygiëne zorgt.