0
Winkelwagentje
Contact
The clean solution

Let's par-tea!

Zorg dat uw theepotten vlekkeloos schoon en glanzend zijn voor de nationale dag van de thee en de dagen erna

De Britten houden van thee drinken. Velen staan er 's ochtends mee op en ze komen er 's middags voor bij elkaar. En tussendoor is er ook altijd nog wel tijd voor een kopje thee. Ieder jaar wordt op 21 april de nationale dag van de thee gevierd in theehuizen, cafés, hotels en pubs. Het is te hopen dat ze van hun drankje kunnen genieten uit een glimmende theepot en een vlekkeloos schone kop of mok!

Het is tijd voor een kopje thee…

Veel cateraars, managers uit de voedsel- en drankenindustrie en eigenaren van restaurants en coffeeshops mogen zichzelf een schouderklopje geven omdat ze plastic voor eenmalig gebruik en wegwerpbekers uit hun drankaanbod hebben verwijderd.

Maar door meer herbruikbare, wasbare kopjes te gebruiken, leeft een eeuwenoud probleem weer op en dat is hoe om te gaan met tannine- en koffievlekken.


Goed omgaan met tannine

Tannine is een chemische stof die van nature voorkomt in thee en koffie, maar ook in wijn en andere alcoholische dranken. Deze stof maakt vlekken op vaatwerk, metaalwerk en glaswerk en laat resten achter. Vaak betekent dit dat kopjes en glazen een tweede wasbeurt nodig hebben, maar dan nog lijkt het dat de vaatwasmachine zijn werk niet perfect doet. Bleken heeft weinig effect, behalve dat de vlek grotendeels onzichtbaar wordt.

Merkwaardig genoeg, zodra door tannine bevlekt vaatwerk ineffectief is gewassen en vervolgens is gewassen op een temperatuur van +85 °C, zijn de vlekken alleen maar moeilijker te verwijderen omdat ze er zogezegd ingebakken zijn.

Voor ieder wat wils: Vormen en materialen van theeserviezen zijn erg verschillend

Het juiste reinigingsmiddel voor vlekkeloos vaatwerk

Laten we er voor het gemak even van uitgaan dat de vaatwasmachine in goede staat verkeert. Er zijn geen geblokkeerde of verstopte wasarmen of filters, het reinigingsmiddel en het naglansmiddel worden correct gedoseerd en de machine bereikt de juiste temperatuur. Hoe u dan van de tanninevlekken op uw vaatwerk en glaswerk af kunt komen, wordt bepaald door welk reinigingsmiddel u kiest.

Het gebeurt vaak dat cateraars alleen maar problemen ondervinden met tanninevlekken op het moment dat ze van reinigingsmiddel veranderen. Zo kan een vijf jaar oude vaatwasmachine met een verder onberispelijke staat van werking ineens ondermaats gaan presteren.


Verschillende soorten servies vragen om verschillende reinigingsmiddelen

Cateraars weten vaak niet dat er verschillende reinigingsmiddelen voor vaatwasmachines zijn voor verschillende toepassingen. Naast een standaard reinigingsmiddel voor de vaatwasmachine, zijn er varianten voor het wassen van glaswerk, het wassen van potten en pannen, het oppoetsen van bestek en er is een reinigingsmiddel met chloor voor de vaatwasmachine dat speciaal is ontwikkeld om het probleem van tanninevlekken op te lossen. Het zorgt ervoor dat theekopjes vlekkeloos en sprankelend schoon zijn!

Welk reinigingsmiddel is het juiste? Iedereen die een nieuwe professionele vaatwasmachine koopt, moet ervoor zorgen dat een specialist het apparaat niet alleen installeert en aansluit, maar dat hij ook meteen alle benodigde aanpassingen instelt. Dit betekent ook de juiste dosering van het reinigingsmiddel. Er is sprake van een gebalanceerde interactie die niet door de war mag raken.

Alleen op deze manier kan een professionele vaatwasmachine continu en zonder kwaliteitsverlies blijven reinigen.


Tijd om te stralen

Laten we de tafel dekken, vrienden uitnodigen en par-tea! Het is tijd om te genieten van een lekker kopje Earl Grey, English Breakfast, Jasmijn of Oohlong met Engelse scones, boter, slagroom en jam om verbluffende wasresultaten te vieren op de nationale dag van de thee en de dagen daarna.

Als u meer informatie wilt over het bereiken van verbluffende wasresultaten, lees dan ons artikel over hoe het veranderen van reinigingsmiddel het gehele wasproces kan beïnvloeden. Of neem voor meer informatie contact op met uw plaatselijke Meiko-kantoor.


SAMEN EEN STAP VOORUIT

Met duurzame oplossingen voor het wassen van herbruikbaar kunststof servies.

Weg met wegwerp, het is tijd voor herbruikbaar: van bekers tot flessen, van bakjes tot schaaltjes.

Meer informatie