0
Winkelwagentje
Contact
The clean solution

HOST Milaan 2019

Waar de gastronomische wereld zich thuis voelt

Er wordt gemonteerd, gezaagd en grondig schoongemaakt. De werkzaamheden op de beurs in Milaan zijn in volle gang, want alles moet perfect zijn als van 18 tot en met 22 oktober de gastronomische wereld naar Milaan kijkt. De vorige keer, twee jaar geleden, bezochten meer dan 100.000 vertegenwoordigers uit de branche de beurs om zich bij de 2.100 exposanten uit 51 landen over nieuwe technieken, trends en technologieën in de horeca- en cateringbranche te laten informeren.

HOST in Milaan

Welke nieuwtjes en trends zijn er op de Host 2019 te ontdekken?

Tijdens het rondslenteren door de hallen is er veel nieuws te ontdekken, bijvoorbeeld in de bekende werelden van de barista's, pizzabakkers, banketbakkers en ijsmakers.

Bezoekers kunnen de nieuwtjes en trends ook ontdekken bij Inrichting en Thee - twee zones die voor de eerste keer op de beurs van Milaan zijn ingericht. Dicht bij elkaar zijn materialen voor de inrichting te zien, maar ook producten waarmee een zaak - bar of bakkerij, restaurant of resort - kan worden uitgerust om het imago nog beter over te brengen.

In 2019 kunnen de bezoekers van de beurs in Milaan uitkijken naar meer dan 400 evenementen. Welke u in ieder geval niet mag missen, ziet u in het onderstaande overzicht. Krijg nieuwe impulsen tijdens demonstraties en seminars, tijdens workshops en kookshows van koks, ijsmeesters en banketbakkers en van Italiaanse en internationale barkeepers. Kijken, afkijken, namaken en verder ontwikkelen is niet alleen toegestaan, maar zelfs gewenst.

 

U vindt MEIKO in
hal 7 op stand A29,
A37, C30, C38

 

Vakvereniging Foodservice Consultant Society International (FCSI)

Mis de presentaties, workshops en discussierondes bij de Foodservice Consultant Society International at Pad niet. 2 stand A12 - B07. De onderwerpen op het programma hebben te maken met 'Eten en gastvrijheid in de toekomst'. Onze Specification Manager bij MEIKO UK, Mick Jary, die onlangs in de FSCI-Raad van Bestuur voor Europa, Afrika, Nabije Oosten (EAME) als vertegenwoordiger van de contractuele partners van de FCSI werd gekozen, zal op de HOST aanwezig zijn.

 

In zijn functie als vertegenwoordiger van de partners van de FCSI wil Michael zich vooral richten op onderwijs, gezamenlijke marketingstrategieën en de eenvoudige overdracht van informatie. Graag wil hij ter plaatse het gesprek met u aangaan om onderwerpen te bespreken en over ideeën van gedachten te wisselen. U kunt hem via e-mail bereiken: mjary@meiko-uk.co.uk.

 

De FSCI creëert een platform voor ontwerpers, adviseurs en bedrijven:

 • voor de discussie over vakinhoudelijke onderwerpen
 • voor een gefundeerd besluitvormingsproces op het gebied van technische vragen
 • voor de opleiding en bemiddeling van contacten in de horeca- en cateringbranche

DE FCSI werd in de jaren '50 opgericht in de VS. De reden daarvoor was de noodzaak om kwaliteitsnormen voor adviseurs en ontwerpers in de horeca vast te leggen. Vandaag de dag verbindt de vereniging meer dan 1.300 leden in meer dan 40 landen op vijf continenten.

 

MEIKO introduceert nieuwe techniek

MEIKO is fabrikant van professionele vaatwastechniek en systemen voor voedselrestenverwerking. De Duitse machinebouwer heeft op de beurs in Milaan voor alle spelers in de horecabranche iets te bieden. Op de stand vinden zowel eigenaren van kleine cafés als cateraars op grote evenementen op maat gemaakte oplossingen. Exploitanten van fastfoodketens, retailers in de levensmiddelenbranche en eigenaren van ijssalons en bars kunnen informatie verkrijgen over de premium service en de innovatieve techniek, waarmee het bedrijf zijn klanten wereldwijd ondersteunt:

 • unieke glans 
 • osmosetechniek maakt het mogelijk, premium kwaliteit op alle vlakken
 • van het instapmodel tot aan de absolute topper in ergonomisch werken (M-iClean H)

Sterrensommelier Suwi Zlatic

Geïnteresseerden kunnen een afspraak maken om ter plaatse informatie te krijgen over de nieuwste oplossingen van MEIKO. Wat gebeurt er verder nog op de MEIKO stand? Sterrensommelier Suwi Zlatic vertelt over zijn dagelijks leven en legt tijdens de sommelier events op de stand uit wat hij zo waardeert aan de vaatwastechniek van MEIKO.

Het gaat bijvoorbeeld over het voorkomen van glasbreuk, geurvrije glazen en het onderwerp duurzaamheid. Het aantal deelnemers is beperkt. U kunt het beste een afspraak maken en u ook meteen voor het sommelier event aanmelden.

De gediplomeerde sommelier is Maître d’Hôtel en chef-sommelier in Oostenrijk. De afgelopen jaren won hij meerdere prijzen:

 • Best sommelier van Austria 2014
 • Ambassadeurs du Champagne 2015/16
 • Vineus Sommelier of the Year 2016
 • ROLLING PIN Sommelier 2018

Wie tijdens een drukke dag op de beurs op zoek is naar wat rust, kan zich in de 'Stille Oase' in het servicecenter terugtrekken. Daar vindt u een plek die gewijd is aan meditatie, gebed en verschillende religies. Hier kunnen de beursbezoekers heerlijk tot rust komen en nieuwe energie opdoen voor de volgende wandeling over de beursvloer.

 

 

Andere hoogtepunten van de HOST:

Wereldkampioenschap voor banketbakkerij, ijscrème en chocolade
Koffie en gebak
 • TO COFFEE onderzoekt de toeleveringsketen op duurzaamheid. Momenteel is de door de grondstoffenmarkt vastgestelde prijs zo laag dat de koffieproducenten niet eens de productiekosten kunnen dekken. To COFFEE ceëert bewustzijn hiervoor bij alle spelers in de branche op alle vijf beursdagen in hal 24 op stand V50 Z49.
 • Wereldkampioenschap voor taartenontwerpers en chocolatiers. Het komt aan op uiterlijk en smaak als de finalisten hun kunstwerken aan de jury presenteren. Die verwacht namelijk "veel verschillende smaken en kleuren". Want elk team zal iets anders meebrengen als ze hun kwaliteiten van 19 t/m 22 oktober bewijzen in hal 10 op stand L76 L90 N75 N89.
 • Wereldkampioenschap Latte Art. De beste opschuimers nemen het op 20 en 21 oktober tegen elkaar op in hal 18, op de stand van de Italiaanse vereniging voor koffiebranders, importeurs en groothandelaren van levensmiddelen. Op zondag worden de beste Italianen en op maandag de besten ter wereld vastgesteld.
Pizza, het meest gegeten Italiaanse gerecht
Pizza & pasta
 • Pizzakampioenschap: het populairste, meest iconische en meest gegeten Italiaanse gerecht is pizza. De beste pizzabakkers van Europa worden op 21 en 22 oktober gekozen in hal 3, stand T51 U50.
 • Bakers Academy: van 18 tot 22 oktober spelen lokale ambachtelijke bakkers de hoofdrol op de Host in Milaan. In hal 6 op stand L30-M29 geven zij met workshops inzichten in hun bakkerijen en delen ze enkele fijne kneepjes van het bakkersvak.

Een goed begin is het halve werk

Ook als het gaat om het indelen en ontwerpen van spoelkeukens zal MEIKO met dan 90 jaar ervaring zijn expertise bewijzen. Het is heel eenvoudig: hoe groter de keuken, hoe meer taken, medewerkers en machines erbij betrokken zijn en hoe groter ook de besparingen zijn die horecaondernemers kunnen behalen. Wanneer veel mensen met elkaar samenwerken, zijn optimale processen onmisbaar. Hoe goed dat achter de schermen kan worden opgelost, kunnen bezoekers op deze stand van dichtbij meemaken. Kom langs en neem een kijkje. Tot ziens bij MEIKO in hal 7 op stand A29, A37, C30, C38. A breve a Milano!


SAMEN EEN STAP VOORUIT

Met duurzame oplossingen voor het wassen van herbruikbaar kunststof servies.

Weg met wegwerp, het is tijd voor herbruikbaar: van bekers tot flessen, van bakjes tot schaaltjes.

Meer informatie