0
Winkelwagentje
Contact
  The clean solution

  Hygiënist bevestigt: na een wascyclus in een vaatwasmachine van Meiko is het vaatwerk vrij van het coronavirus

  , categorie Bedrijf
  1 van  / 1

  De hygiënische veiligheid van de Meiko-vaatwastechniek kan worden beschouwd als veilige methode om coronavirussen te inactiveren en is dus een zeer effectief middel tegen de nieuwe ziekteverwekker.

  Coronavirussen zijn van dusdanige aard dat procesomstandigheden en de in de machines plaatsvindende desinfecterende reiniging zeer effectief zijn tegen de virussen.

  Daarom doneert Meiko China machines aan een stad die het zwaarst is getroffen door de virusuitbraak:Huanggang.


  Momenteel neemt het aantal geïnfecteerden wereldwijd dramatisch toe. En ook het aantal sterfgevallen door de nieuwe ziekteverwekker blijft oplopen. Het besmettingsgevaar is nog steeds groot. Daarom heeft de Wereldgezondheidsorganisatie (WHO) inmiddels de gezondheidsnoodtoestand uitgeroepen. "Door het daarmee gepaard gaande angstklimaat en de bezorgdheid om Meiko-medewerkers wereldwijd voelen wij ons betrokken", aldus Meiko-directeur Dr.-Ing. Stefan Scheringer. "Wij willen – en kunnen – met onze techniek en onze knowhow een bijdrage leveren aan de bestrijding van het virus." Het bedrijf beschikt over ruim 90 jaar aan kennis en expertise, niet alleen wat betreft vaatwastechniek, maar sinds de jaren '30 ook op het gebied van medische hulpmiddelen en reinigings- en desinfectietechniek.

  Hygiënische veiligheid heeft de hoogste prioriteit bij pandemieën, ook in de vaatwastechniek

  Als er een pandemie is, denkt men vaak aan ziekenhuizen en medische centra, maar niet aan het feit dat ziekteverwekkers zich vooral in openbare ruimten kunnen verspreiden, dus ook in restaurants en kantines: "Vaatwerk en bestek golden en gelden nog steeds als gevoelige punten in de gastronomie", aldus privaatdocent Dr. Dr. Friedrich von Rheinbaben, hygiënist en viroloog. Daarom moet elke kantine, elk restaurant en elke instelling waar eten wordt geserveerd in staat zijn om hygiënisch veilig te wassen.

  Voor hygiënisch onberispelijk vaatwerk en bestek zorgen, behoort tot de kerncompetenties van Meiko. Juist in het geval van het coronavirus kan de fabrikant van vaatwasmachines de hygiënische veiligheid en onschadelijkheid van het vaatwerk garanderen: coronavirussen zijn zogenoemde omhulde virussen. "De ziekteverwekkers vormen geen enkel probleem voor een professionele vaatwasmachine van Meiko met de daar toegepaste speciale middelen, de speciale wasmechaniek en een verhoogde watertemperatuur", vervolgt Friedrich von Rheinbaben. "Apparaten van Meiko zijn in staat om vaatwerk en bestek zodanig te reinigen dat ze zonder gevaar opnieuw gebruikt kunnen worden, ook als ze daarvoor door geïnfecteerde of zieke personen zijn gebruikt."

  In het geval van het coronavirus gelden niet alleen voor de vaatwastechniek, maar ook voor het afwaspersoneel verhoogde eisen en maatregelen op het gebied van hygiëne. De Wereldgezondheidsorganisatie (WHO) heeft het thema handhygiëne bovenaan de agenda gezet. De WHO adviseert om de handen regelmatig en grondig te wassen met zeep of middelen op basis van alcohol. Voor professioneel afwaspersoneel gelden aanvullende hygiëneregels, zoals het dragen van speciale werkkleding en handschoenen bij de omgang met gebruikt en dus eventueel besmet vaatwerk, bestek, dienbladen etc.

  Meiko China doneert aan Huanggang

  Om in Huanggang, één van de steden die het zwaarst getroffen zijn door de virusuitbraak, voor meer hygiënische veiligheid te zorgen, doneert Meiko China twee doorschuifmachines en drie reinigings- en desinfectieapparaten. Deze zullen de komende dagen worden geleverd. Thomas Hegenberg, directeur van Meiko China: "Wij maken de besmettingsgolf en de dagelijkse strijd tegen het virus van heel dichtbij mee. Voor ons was het snel duidelijk: als we met onze technologie een bijdrage aan de bestrijding kunnen leveren, dan doen we dat natuurlijk!"

  Ook bij eerdere pandemieën heeft Meiko zijn betrokkenheid getoond met donaties in de vorm van technische oplossingen en heeft daarmee actief de crisisgebieden ondersteund.

  Meiko als werkgever

  De uitbraken raken Meiko ook als werkgever. Het bedrijf heeft immers over de hele wereld medewerkers, waarvan alleen al ongeveer 200 in het zeer zwaar getroffen China. Daar gelden verscherpte hygiëneregels met temperatuurmetingen en een mondbeschermingsverordening. "Om onze medewerkers ter plaatse te ondersteunen en te beschermen, hebben we een grotere hoeveelheid ademhalingsmaskers met de hoogste beschermingsklasse per luchtvracht naar China verstuurd", aldus Dr.-Ing. Stefan Scheringer. Alle reizen en bezoeken in crisisgebieden zijn voorlopig tot half februari geannuleerd. Afhankelijk van de situatie kan deze maatregel verlengd worden. En ook al ligt de Meiko-productie in China om operationele redenen nog tot begin februari stil, "tot op heden zijn er geen ernstige gevolgen voor de supply chain", aldus Scheringer.

  SAMEN EEN STAP VOORUIT

  Met duurzame oplossingen voor het wassen van herbruikbaar kunststof servies.

  Weg met wegwerp, het is tijd voor herbruikbaar: van bekers tot flessen, van bakjes tot schaaltjes.

  Meer informatie