0
Winkelwagentje
Contact
The clean solution

Duurzame hotels

Het hedendaagse hotelconcept

Duurzame hotels zijn geliefder dan ooit. Per slot van rekening hebben veel mensen hun levensstijl binnen de eigen vier muren ook fundamenteel gewijzigd. Bewust consumeren, nadenken over duurzaamheid en milieubewust handelen – dat zijn voor veel mensen richtlijnen voor het leven. Logisch dat de beslissing om thuis 'Green Living' na te streven het zoeken naar hotels beïnvloedt. 

Hotels die verder tot de beste adressen willen behoren, kunnen niet meer zonder een duurzaam hotelconcept. Je bedrijf verduurzamen en dit ook communiceren is werkelijk heel zinvol. Want degene die duurzame basisprincipes en maatregelen in de dagelijkse hotelpraktijk integreert, blijft concurrerend – en overtuigt de Green Travelers met zijn bijdrage aan de milieubescherming. Voor velen een verrassing: hierbij gaat het niet alleen om mensen die privé op reis gaan. Ook ondernemingen vragen steeds vaker: "Geen duurzaam hotelconcept? Dan niet!" Er wordt simpelweg vanuit gegaan dat de medewerkers milieuvriendelijk overnachten of een conferentie bezoeken – en in het kader van de eigen richtlijnen van de onderneming de bescherming van het milieu een belangrijke plaats toekennen.

Hoe drie duurzame hotels het verschil maken

Groene hotelconcepten overtuigen: de volgende drie succesverhalen zijn hiervan eersteklas voorbeelden. Laat u zich inspireren – ontdek nieuwe perspectieven in het eco-toerisme!

Luxueus eco-Hotel 'Whitepod': milieukampioen met tent.

Het duurzame hotelconcept van het Eco-Luxury Hotel:

  • Besparing van water door het gebruik van bronwater
  • Milieuvriendelijke afvoer van levensmiddelresten
  • Waterbesparende kranen
  • Verwarming met hout uit de eigen bossen
  • Personeel in de omgeving van het hotel – afstand doen van auto en openbare verkeersmiddelen
  • Uitsluitend gebruik van FSC-gecertificeerd papier

Midden in de Zwitserse Alpen bevindt zich omringd door ongerepte natuur het eco-luxury hotel Whitepod. Het biedt zijn veeleisende gasten een ongeëvenaard milieuvriendelijk hotelconcept – vanaf de reis ernaartoe. Want het hotel is alleen te voet of met een sneeuwscooter bereikbaar. Eenmaal aangekomen staat de gast een zeer bijzondere overnachtingservaring te wachten: men verblijft in halfkogelvormige tenten, zogenaamde pods. In de low-energy behuizing geniet men de luxe van een uiterst comfortabele inrichting en is men tegelijkterijd midden in de natuur. De bekende Zwitserse gastvrijheid en een adembenemende nieuwe ecologische vorm van hotellerie – in het kanton Wallis verbinden zich beide elementen sinds 2004 tot een buitengewoon succesverhaal. 

Six Senses: duurzaam succesvol sinds 1996

Credit: Six Senses Hotels Resorts and Spas
Credit: Six Senses Hotels Resorts and Spas

Een vooruitziende blik moet men hebben: als een van de pioniers van de milieuvriendelijke hotellerie heeft het Six Senses in Thailand (Six Senses zijn er ook in Turkije, Portugal, op de Maledieven etc.) naam gemaakt. Sinds de oprichting in 1995 is het hotel een schoolvoorbeeld van een bijzonder duurzaam hotel. Milieubewustzijn en duurzaamheid zijn diep in zijn DNA verankerd. 

Alleen al door een blik op de architectuur kan de waarnemer vermoeden: hier was behoedzaamheid een belangrijke gids. Zo voegt het resort zich harmonisch in de omgeving en houdt het op een speelse manier rekening met de lokale cultuur. De gebruikte materialen zijn bijna uitsluitend duurzaam en geven dit boutique hotel een onverwisselbaar eigen karakter.

Apropos onverwisselbaar: Green Travelers kunnen hier ook unieke productervaringen opdoen. Het zelf geproduceerde Spa merk Six Senses of zelf geteelde levensmiddelen zorgen ervoor dat u in alle opzichten enthousiast wordt over dit hotel. 

Hilton Milaan: hoofdzaak milieubewustzijn

Hilton in Mailand
Hotel Hilton in Mailand

Hilton Worldwide hoort met meer dan 5000 hotels op alle vijf de continenten tot de wereldwijd belangrijkste ondernemingen in de horecabranche. Elk daarvan voelt zich verplicht informatie in te winnen om milieubeschermende maatregelen te kunnen treffen. Helemaal vooraan: het Hilton in Milaan.

Door het gebruik van intelligente vaatwastechniek heeft het hotel ook in de keuken nieuwe milieuvriendelijke maatstaven gezet. Want met de M-iQ bandtransportmachine van MEIKO zetten de Italianen niet alleen in op bijzonder goede hygiëne en veiligheid, maar ook op uitmuntende rentabiliteit. Bijna 13.000 couverts per maand worden hiermee bijzonder ecologisch afgewassen. Want efficiëntie en verantwoord omgaan met hulpbronnen werken inspirerend – evenals de professionele vaatwasmachine M-iQ.

MEIKO. partner van duurzame hotelconcepten

Als fabrikant van professionele vaatwas-, reinigings- en desinfectietechniek is MEIKO zich bewust van zijn bijzondere verantwoordelijkheid voor de milieubescherming. Daarom zetten we hier bij de fabricage van onze producten in op efficiënte en energiebesparende techniek. Het resultaat: producten met een zeer lange levensduur en een hele serie overtuigende mogelijkheden om energie te besparen.
Maak van 'duurzaamheid' uw succesfactor! MEIKO biedt hotels ondersteuning op hun weg naar een nog duurzamer hotel. Niet in de laatste plaats is het efficiente en energiebesparende gebruik van MEIKO producten ook lonend met het oog op de lopende kosten. 

 

WasteStar CC: etensresten worden omgezet in milieuvriendelijke stroom

Vooral in de hotellerie en gastronomie zijn grotere hoeveelheden levensmiddelenafval nauwelijks te vermijden en vormen ze een aanzienlijke kostenpost. MEIKO heeft hiervoor met het innovatieve voedselrestenverwerkingssysteem WasteStar CC een pasklare oplossing. Alles wat van de gasten terugkomt, wordt zonder uitzondering verzameld, tot bio-substraat verwerkt en kan vervolgens worden gebruikt voor de opwekking van stroom. De WasteStar CC is een oplossing waarmee etensresten rechtstreeks kunnen worden afgevoerd – zonder tussentijdse opslag. Dat bespaart kosten, verhoogt de hygiëne en is tenslotte ook goed voor het milieu. 

Referentie WasteStar CC
Referentie voedselafvalverwijdering WasteStar CC
Hühnerhof referentie
MEIKO referentie Hühnerhof

M-iClean U: prestatievermogen en duurzaamheid gaan hand in hand

Energie en water gelden als onvermijdbare kosten in de hotellerie en de gastronomie. Innovatieve vaatwassystemen die per wascyclus niet voortdurend vers water gebruiken, zorgen hier voor een opmerkelijk besparingspotentieel in hotel- en restaurantkeukens. Een uitstekend voorbeeld hiervan is de professionele vaatwasmachine M-iClean U van MEIKO. De koploper in duurzaamheid bij de voorlader vaatwasmachines overtuigt door innovatieve techniek, rendement, intuïtief bedieningsconcept en milieuvriendelijke techniek. 

Geen wonder dus dat de machine daar wordt gewaardeerd waar de verbinding met de natuur zeer belangrijk is. De M-iClean U maakt al sinds de ingebruikname in 2018 iedereen enthousiast in hotel Gut Hühnerhof. In het weekend tot 120 gasten bij het ontbijt zijn geen uitzonderlijke uitdaging. Of het nu gaat om de bakkerij van Gut Hühnerhof, de gastronomie of hotellerie – de M-iClean U van MEIKO bewijst dat uitstekende techniek en een uitgesproken milieubewustzijn duurzaam kunnen samengaan. 

Wereldwijd vragen gebruikers steeds vaker naar de herkomst en de fabricagevoorwaarden van de producten en diensten die ze consumeren. Duurzame hotelconcepten zijn in de toekomst onlosmakelijk deel van de toerismebranche. Een ecologische bouwwijze, levensmiddelenvoorziening uit de regio en een zuinig gebruik van hulpbronnen zijn enkele mogelijkheden die hoteliers hebben om hun bedrijf te wapenen voor de toekomst.


SAMEN EEN STAP VOORUIT

Met duurzame oplossingen voor het wassen van herbruikbaar kunststof servies.

Weg met wegwerp, het is tijd voor herbruikbaar: van bekers tot flessen, van bakjes tot schaaltjes.

Meer informatie